„Pro stadion na pražské Julisce je naplánována rekonstrukce tartanové dráhy, jejímž účelem je zajistit adekvátní podmínky pro sportovní přípravu na dráze odpovídající vydanému mezinárodnímu certifikátu IAAF," uvedl Caletka. Upravena bude stávající atletická dráha s tartanovým povrchem o osmi závodních drahách v délce 400 metrů.

S opravou dráhy by se mělo začít již v druhé polovině září a hotova by měla být do konce listopadu, počítá ministerstvo podle tendru, který zveřejnilo ve středu.

Technický stav je velmi špatný

Úřad také počítá s tím, že na Julisce bude opraven střešní plášť západní tribuny. „Stávající krytina bude nahrazena novým trapézovým plechem oboustranně opatřeným nátěrem v odstínu původní barvy," poznamenal Caletka.

Vyměněny také budou odvodňovací žlaby a novou izolaci stropní části dostane atletický tunel, který byl v osmdesátých letech do tribuny vestavěn. „Zastřešení bylo realizováno v letech 1971 až 1973. Krytina již dosloužila a přestává plnit svoji funkci. Technický stav je velmi špatný a hrozí nebezpečí úrazu osob a poškození majetku. Provedení oprav je naplánováno do konce června roku 2017," uvedl Caletka.

Čtěte také: KRÁTCE: Vršovický bazén má nový tobogán