Městská policie převzala 16 strojů s dvoulitrovým dieselem, automatickou převodovkou a pohonem všech kol, tedy v té nejdražší možné konfiguraci. Pokud vás zajímá cenovka, každé auto stálo 396 930 korun bez DPH.

Vozy dostanou hlídky městské policie v Praze, a přestože mají být využívány především v okrajových částech metropole, jako jsou lesoparky, zahrádkářské kolonie a podobně, nelze v tomto pořízení několika SUV nevidět jistou ironii.

Kia Stonic.
Kia ukazuje své nové malé SUV. Stonic se začne prodávat ještě letos

Nedávno totiž vedení města rozjelo kampaň proti vozidlům kategorie SUV a proti jejich používání v ulicích města.

Součástí akce bylo i níže uvedené video, které poněkud bizarním způsobem popisovalo domnělé nedostatky a nevýhody těchto vozů. Podle vedení města jsou prostě SUV špatná, ať už rozměrově, jejich výhledem z kabiny nebo vyšší spotřebou paliva, respektive znečišťováním ovzduší.

Celou kampaň jsme již dříve podrobně rozebrali v této glose.

Z kampaně Prahy proti vozům SUV.
Glosa: Kampaň Prahy proti SUV je hloupá a k smíchu. Pomáhá si lživými argumenty

Nová policejní vozidla budou využívat zejména obvodní ředitelství Městské policie Praha 4 až 9 a 12 až 15. Nová vozidla nahradí ta, která jsou již na hranici životnosti a náklady na jejich provoz jsou ekonomicky nevýhodné.

I přes tyto informace je však celá situace s nákupem SUV minimálně úsměvná. Musíme tedy doufat, že pokud se některá hlídka s novým Hyundaiem objeví v těsných ulicích hlavního města, nesrazí po silnici pobíhající holčičku, dostanou se na místo činu včas, budou mít kde zaparkovat a nikoho při své jízdě neohrozí.

Zdroj: Youtube