Nejvyšší částku dostane Praha 4, která je největší městskou částí. Od magistrátu získá zhruba 416 milionů korun. Druhou nejvyšší částku dostane Praha 6, která obdrží na svůj chod 372,5 milionů a třetí Praha 10 - 347,5 milionu. Naopak nejméně získají Nedvězí a Královice. Takzvané velké městské části Praha 1 až 22 dostanou v součtu 4,028 miliardy.

Celková částka 4,76 miliardy, kterou dostanou všechny městské části dohromady, zahrnuje totiž i peníze pro Ďáblice a Březiněves jako kompenzaci za provoz skládky na jejich území. V částce jsou také peníze pro Dolní Chabry na ozdravné pobyty dětí základních a mateřských škol a peníze pro Prahu 22 na pokrytí výdajů spojených s územním rozhodováním v souvislosti s přípravou výstavby Pražského okruhu.

Magistrát hl. města Prahy.
KRÁTCE: Praha hospodařila i letos s přebytkem. Vznikne koncern městských firem

Příspěvek na jednoho obyvatele zůstane stejný jako letos, tedy zmíněných 3000 korun. Stejná jako letos zůstane i maximální výše příspěvku před dorovnáním na minimální úroveň předchozího roku ve výši 5500 korun. Hlavní město vyplácí radnicím navíc dále neinvestiční příspěvek na jednoho žáka mateřské a základní školy. Ten bude 2000 korun na jednoho žáka, stejně jako letos. Mateřské a základní školy provozují městské části, střední školy pak magistrát.

Objem financí pro městské části se v posledních několika letech zvýšil. V roce 2017 to bylo 4,24 miliardy a na letošek bylo v rozpočtu vyčleněno 4,44 miliardy. Praha podle informací z minulého týdne, kdy radní také probírali rozpočet, k 30. červnu 2018 disponovala přebytkem ve výši 9,3 miliardy korun.

Parkovací zóny.
Modré zóny vydělávají. Praha vybrala loni za parkování půl miliardy korun