Podle lidí z Komořan projekt do oblasti přivede dopravu, kterou jediná silnice spojující Komořany s Modřany nepojme.

Změnu územního plánu chtěla původně náměstkyně primátorky pro územní rozvoj Petra Kolínská zařadit už na předchozí jednání zastupitelstva před prázdninami. Nakonec jej však stáhla, aby se k němu mohli vyjádřit místní obyvatelé, kteří se záměrem nesouhlasí.

Obyvatelům argumenty nepomohli 

Zástupci obyvatel Komořan sice dostali možnost oslovit zastupitele se svými argumenty, příliš jim to však nepomohlo. Zastupitelstvo stavbu i přes protesty odhlasovalo.

A to navzdory tomu, že už v minulosti v souvislosti s tímto projektem rozhodoval soud a není v souladu s koncepcí rozvoje města tak, jak ji zpracoval Institut plánování a rozvoje (IPR). Podle zástupců institutu výstavbu v této lokalitě nedoporučuje ani připravovaný metropolitní plán.

Developer chce slavit developer

O změnu územního plánu požádala Central Group už před lety. V roce 2010 tehdejší zastupitelstvo narychlo zvýšilo takzvaný koeficient zástavby, čímž by umožnilo na tomto území postavit vyšší domy.

Navýšení pak zamítl soud. Nyní chce developer stavět třípatrové viladomy a městské části přispěje deseti miliony korun na výkup pozemků v centru Komořan.

Čtěte také: Spolek chce spojit síly s občany. Kvůli chystané proměně Komořan