Jakou trojici úkolů byste označil za nejdůležitější? 
Zaprvé navýšení příspěvků na platy učitelů ze současných 600 milionů na 1,5 miliardy, aby učitelé dosáhli na průměrný plat v Praze. Zadruhé budování systému dostupného bydlení. Chceme navyšovat počet bytů, opravovat městské byty ve špatném stavu, najít náplň pro prázdné budovy v majetku Prahy a zrychlit proces odvolání ve stavebních řízeních. To vše s cílem, aby se zpomalil trend růstu cen bydlení a aby Praha zvládla 13 tisíc lidí, kteří se sem ročně přistěhují. Zatřetí urychlené dokončení bezbariérovosti MHD a města, lepší dostupnost péče o seniory.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová poskytla 16. března v Praze rozhovor Deníku.
Adriana Krnáčová: Ráda bych začala s prodloužením metra A na letiště

Které konkrétní kroky ze svého starostování v Praze 7 byste zavedl v celé Praze? 
Přístup k lidem a otevřenost k jejich názorům a požadavkům a likvidaci korupce a předražování. Pak také akceschopnost školky stavíme třikrát rychleji a šestkrát levněji než naši předchůdci. Radnici budujeme třikrát levněji, než byla plánována. Jsme městská část, které opravdu pomáhá lidem s bytovými problémy a to se musí prosadit v celé Praze.

Budova Na Maninách 876/7
Pobočka úřadu práce pro Prahu 8 mění adresu, stěhuje se do Holešovic

Co se stane s hnutím Praha sobě, pokud neseženete potřebný počet podpisů? 
Podpisy sehnat musíme, bez nich změna v Praze nebude.

Primátorka Krnáčová a nejen ona označila vaši politiku za populismus. 
Ať se všichni podívají, jak funguje Praha 7, kterou řídíme, a srovnají to s Prahou. Nemáme všelék, ale vlastně možná ano. Máme skvělý odborný tým a množství aktivních lidí okolo a opravdu nám záleží na Praze a na lidech, kteří v ní žijí. Jsme ochotní si komplikovat život službou pro naše město.

Městská část Praha 7 hledá nového studentského starostu
Praha 7 hledá nového netradičního starostu. Proč musí být z řad studentů?