Radnice se ptá obyvatel na další rozvoj areálu pravidelně. „Jako hlavní problém byla označena snížená bezpečnost pohybu chodců a bruslařů v obousměrném úseku dráhy," píše radnice. Zvažuje proto, že by dráha byla jednosměrná a protažena severním okrajem parku kolem Tomanovy ulice, chodník by byl zachován.

Čtěte také: Na Praze 6 bude nový kruhový objezd. Vznikne z křižovatky tří ulic

Nabízí se možnost vybudování zázemí pro návštěvníky 

Lidé by uvítali také nové veřejné toalety, více parkovacích míst či okruh pro výuku začátečníků. V ten by se mohl proměnit okruh u obchodního centra nebo by mohl vzniknout ve východní části u tenisových kurtů.

„Zde se dlouhodobě nabízí možnost vybudování zázemí pro návštěvníky parku včetně herních ploch a prvků pro děti. Možnosti využití prostoru jsou však dosud blokované nevýhodnou nájemní smlouvu," uvedla radnice.

První etapa rekonstrukce parku skončila v roce 2004

Jedné nájemní smlouvy se Praha 6 na Ladronce zbavila. Před dvěma lety vypověděla smlouvu nájemci restaurace, nově ji provozuje městská společnost SNEO. První etapa rekonstrukce parku skončila v roce 2004, stála 74 milionů korun. V září 2005 se po opravách otevřela usedlost, kterou v 90. letech obývali squatteři, proměněná v kulturně-společenské centrum. V parku vznikl asfaltový okruh pro in-line bruslení s délkou 3,4 kilometru.

Další 69 milionů investovala radnice v letech 2009 a 2010, projekt byl podpořený 46 miliony z evropských fondů. Areál se rozšířil směrem k Vypichu, přibylo 1500 metrů bruslařských drah včetně malého okruhu u obchodního centra a vznikl podchod pod sousední Kukulovou ulicí. U usedlosti přibyla hřiště na volejbal a petanque a vyhlídka.