Krnáčová v dopise po firmě požaduje například vysvětlení její cenové politiky. „Zároveň bych vás ráda vyzvala k diskuzi, která by měla vést k tomu, že společnost Uber přistoupí ke stejnému kroku jako v sousedním Německu a službu Uber pop nahradí legální službou Uber taxi. Stále totiž doufám, že nám jde o stejnou věc: férovou soutěž taxislužeb, která nebude kazit jméno Praze," napsala.

Uberu pak vytkla, že při poskytování služeb využívá řidiče pracující rovněž pro běžné taxislužby. Tím podle ní již nejde o tzv. sdílenou ekonomiku, ale obvyklý smluvní pracovní poměr. „Vědí vaši řidiči, že se spoluprací s vaší firmou stávají de facto taxikáři a že na ně vaše firma přenáší zodpovědnost za případné porušování zákona?" napsala také.

Aplikace pro chytrý telefon

Firma letos v únoru zaslala magistrátu dopis, ve kterém nabídla pomoc při řešení problémů s nepoctivými taxikáři. Hlavní město má problémy s některými nepoctivými taxikáři již roky, potíže se jí dosud nepodařilo vyřešit. V metropoli je 2000 aktivních provozovatelů taxislužeb, přes 4600 evidovaných vozidel a téměř 5500 řidičů.

Uber funguje ve více než 380 městech 66 zemí světa včetně Prahy. Aplikace je volně ke stažení na jakýkoli chytrý mobilní telefon. Zákazníci se z ní dozví jméno řidiče, naleznou jeho fotografii, detaily o vozidle, jeho registrační značku a rovněž se dozví, kde momentálně stojí. V Praze si aplikaci stáhlo přes 60 tisíc osob a více než 1000 řidičů.

Čtěte také: Praha se domluvila s vlastníkem Škodova paláce na slevě z nájmu