Vpodvečer pak zdravotníci měli práci v nedaleké Jaromírově ulici. Zranění přinesl střet osobního auta s chodcem.

Požár v ul. Jeseninova.
KRIMI MIX: Požár ve squatu se obešel beze škod, ale ne bez zranění

Z koruny stromu museli sojce pomáhat hasičiNezvyklou záchrannou akci absolvovali v pondělí odpoledne pražští hasiči.Sundávali zvíře ze stromu – a nebyla to kočka, ale pták. V krčské ulici Před nádražím pomáhali s použitím automobilového žebříku sojce, která se zachytila za vlasec v koruně stromu. Zda bude mít tenhle příběh dobrý konec, se však teprve ukáže. Zraněného ptáka předávali hasiči veterináři.
 Záchrana sojky. Zdroj: Twitter HZS Praha Záchrana sojky. Zdroj: Twitter HZS Praha

Sprejera chytili přímo při činu. Ještě za světlaMalůvky, jejich uměleckou hodnotu zřejmě ocení především sám autor, se 21letý muž nerozpakovat stříkat na betonovou zídku přímo před očima strážníků. O zásahu hlídky z Prahy 10 z pátečního večera informovala v pondělí Irena Seifertová z centrály pražských strážníků. V Záběhlické ulici strážníci dotyčného zastihli přímo při činu. Bylo ještě světlo, a tak bylo dobře vidět, co se děje.
„Mladík své počínání nijak nepopíral, proto ho hlídka pro podezření ze spáchání trestného činu omezila na osobní svobodě a celou věc i s důkazními prostředky předala kolegům z Policie ČR," konstatovala Seifertová.

Předvedení muže,který ranou pěstí srazil prodavačku drogerie.
KRIMI MIX: Policie zadržela násilníka z drogerie. Krást šel kvůli drogám

U ubytovny studentů ležel zraněný muž, prý vypadl z oknaDá se přežít pád z osmého patra? To od soboty zkoumají policisté, kteří od strážníků z Prahy 3 převzali řešení případu s nejasnými okolnostmi. Jisté je jediné: z místa incidentu sanitka odvážela 26letého muže s vážným poraněním nohou. Původně byla hlídka městské policie volána k opilému člověku ležícímu u schodiště vysokoškolských kolejí. Na místě skutečně zastihla muže se zraněním v obličeji, který měl zjevně upito. Také však volal o pomoc – a když se objevily uniformy, prosil je, aby mu pomohly vstát a on mohl odejít. To ovšem možné nebylo; ani při nejlepší vůli. Ukázalo se, že dotyčná má ošklivou zlomeninu nohy. Záchranářům pak muž vykládal, že na téhle koleji bydlí, v osmém patře – a právě v tomto podlaží vypadl z okna. Sanitka ho odvezla do nemocnice – a policie prověřuje, co a jak se vlastně přihodilo.