Omezení se dotkne i veřejné dopravy. Výrazné směny v podobě odklonu trasy pocítí cestující na tramvajových linkách číslo 8, 15, 17, 26, 36 a 41. Výraznými přestupními body se v souvislosti s těmito opatřeními stanou zastávky Bílá labuť, Vltavská, Dělnická, Nádraží Holešovice či Výstaviště Holešovice, ale i Malostranská. Odkloněny budou také autobusy na lince 207 – a provoz linky 194 bude dočasně přerušen v celé trase.

Tradiční barevný pochod se uskuteční příští sobotu.
Prague Pride 2017 zdůrazní rozdíl mezi tolerancí a respektem

Na jaké trase dojde k dopravním omezením? 

K hlavním tématům akce Prague Pride letos patří myšlenka, že jen tolerance nestačí – respekt je něco jiného. Na akci se důkladně chystá i pražská policie. Její mluvčí Andrea Zoulová ve čtvrtek připomněla, že se chystají rozsáhlá bezpečnostní opatření, k nimž se třeba příslušníci antikonfliktních týmů sjedou z celé republiky.
„V souvislosti s oznámeným průvodem bude mezi 12. a 16. hodinou docházet k nezbytným dopravním omezením na trase Václavské náměstí, Na Příkopě, náměstí Republiky, Revoluční, Řásnovka, Klášterská, Dvořákovo nábřeží – náměstí Curieových – Čechův most, nábřeží Edvarda Beneše, Letenské sady (v prostoru vymezeném metronomem, Národním zemědělským muzeem, ministerstvem vnitra a ulicí Milady Horákové),“ upozornila Zoulová. Připomněla, že na náměstí Republiky se odjezd návštěvníků nákupních center z podzemních garáží může protáhnout i o desítky minut čekání.