„Snad poslední zachovaná konečná typu T v Praze. Tramvaj přijela, zacouvala a opět se čelem vracela na stejnou kolej. Tedy slovo zachovaná je asi hodně nadnesené," napsal Petr. Tomáš potom poznamenává, že T je ještě na Zvonařce, kde končí tramvaj číslo 13. Diskutující Zbyněk dodává, že koleje tam zůstaly jen proto, že byly zabrány ohradou při stavbě mostu. Radek pak připojil, že tam jezdila tramvaj číslo 6. Zdroj: Facebook

Hledá se Černého nástupceDomácí fotbalová scéna pozná zítra v rámci 15. Galavečera Grassroots fotbalu České republiky vítěze v anketách o nejlepší hráče a trenéry v kategoriích mládeže, ženského i neprofesionálního fotbalu za kalendářní rok 2016. Akce pořádaná na pražském Žofíně nezapomene tradičně ani na ocenění charitativních projektů a fair-play. Galavečer Grassroots FAČR v anketách nabídne dohromady 12 kategorií. Nejlepší fotbalistka roku bude stejně jako loni vyhlášena až 20. března v rámci ankety Fotbalista roku. V neděli však bude představen trojlístek hráček, z nichž vzejde pozdější vítězka: obhájkyně triumfu Kateřina Svitková, Lucie Martínková a Lucie Voňková. Po dvouleté nadvládě Václava Černého usedne na pomyslný trůn mezi staršími dorostenci jiný z českých talentů. Mezi trojicí kandidátů figurují Michal Sadílek z PSV Eindhoven, který dvakrát za sebou ovládl kategorii mladších dorostenců, Ondřej Šašinka z ostravského Baníku a Daniel Turyna kmenový hráč Sparty, jenž momentálně hostuje ve slovenské Senici.

Kam za kulturou

Mydy Rabycad k narozeninámHudební klub Rock Café vstupuje již do své šestadvacáté sezony. Jako první mu pogratuluje formou koncertu česká electro- swingová kapela Mydy Rabycad. Ta v uplynulém roce objela se svojí nejnovější deskou skoro celý svět. Navštívila Jižní Koreu, Turecko i legendární Glastonbury Festival. V Rock Café se v doprovodu Marimba Live Drums představí dnes večer od 19 hodin.

„Nová" KyticeFilmová báseň Kytice, kterou na motivy hororových balad Karla Jaromíra Erbena natočil F. A. Brabec, prošla digitální úpravou a přepisem do HD a v pondělí 9. ledna ji v kině Lucerna čeká obnovená premiéra. Na projekci se po šestnácti letech sejdou herci z filmu, část lístků poskytlo kino i do prodeje.

Odhalená pravdaThe Naked Truth (Odhalená pravda), povznášející a nadějeplná divadelní komedie pro ženy o ženách, kterou by ovšem rozhodně měli vidět i muži, je novinkou v kulturním programu metropole. Premiéry 11. ledna od 19 hodin se v divadle Studio DVA osobně zúčastní i její autor, britský dramatik Dave Simpson.

František Tichý a cirkusTy nejzajímavější výstavy hostí Chodovská tvrz zpravidla na začátku roku. Potvrzuje to také letos. V únoru by ve zdejší velké galerii měla být zahájena výstava kreseb a grafik světově uznávaného a mezi sběrateli velmi ceněného Františka Tichého. Zaměřena bude především na díla, v nichž se slavný pražský rodák zabýval svým oblíbeným tématem, jímž byl cirkus.

Rammstein válcují kinaPoté, co v rekordním čase vyprodali dvakrát za sebou open air koncert v Edenu, vyprodává kapela Rammstein se svým projektem Rammstein in Amerika česká kina. Premiéra unikátního filmového dokumentu o historii skupiny, stanovená na pátek 13. ledna, dosahuje neuvěřitelných předprodejů. „Snažíme se maximálně uspokojit poptávku fanoušků," říká zástupce distributora Klara Beverly. „Po dvou vyprodaných představeních v kině Lucerna jsme vyjednali možnost dalších přidaných představení na sobotu 14. ledna."

Čtěte také: V Chuchli lze opět jezdit na běžkách