„Vytipovali jsme lokality, kde je možné vytvořit nová místa na parkování. Ale pouze za cenu úbytku zeleně. Nechceme takové rozhodnutí udělat bez znalosti názoru obyvatel. Oni sami si musejí říci, co je pro ně přijatelné, a co ne,“ řekl Viktor Lojík. Desítka pořádá i diskuse pro obyvatele dotčených ulic Tuchorazská, Přistoupimská, Ovčárská, Lipecká, Bydžovského, Božecká (11. 9. v 18 hod. v jídelně v Bytovém domě Malešice), Dětská (12. 9. v 19 hod v KD Barikádníků) a Jasmínová s Přesličkovou (13. 9. v 18 hod v Jasmínové 35).

Nádraží Praha-Hostivař,
Mezi Hostivaří a Vršovicemi už mizí koleje. Začala stavba koridoru

Oslavy v Bohnicích se přesouvají na konec měsíce
Akce s názvem Praha 8 slaví vznik Československa se z soboty přesouvá až na 29. září. Oslava se nyní nemůže uskutečnit kvůli tomu, že se prodloužila rekonstrukce místa konání - tedy náměstí Krakov. Podle vedení radnice Prahy 8 k tomu vedly úpravy projektové dokumentace a následné problémy se stavební firmou. Dodavatel, který měl položit betonový povrch, na poslední chvíli odstoupil od smlouvy.

Babišova farma Čapí hnízdo, kongresové centrum Agrofertu
Psychiatrička pomáhala synovi Babiše v kauze Čapí hnízdo. Teď může být starostka

Prodej dortů na Kampě pomůže zvířatům
Zakladatelka Musea Kampa a mecenáška Meda Mládková v sobotu slaví 99. narozeniny. Museum proto nechalo upéct 99 jejích oblíbených dortíků. Ty se prodávají v blízké Werichově vile a výtěžek bude předán občanskému sdružení Home4pets na zprostředkování domovů opuštěným zvířatům.

Sovovy mlýny v historii čelily řadě přestaveb
Mlýny i bývalá akademie věd. Víte, k čemu dřive sloužila budova Musea Kampa?

Navštivte v září vodárenskou věž na Letné
Kdo nestihl navštívit nově opravenou vodárenskou věž v červnu, má nyní příležitost. Prohlídka se bude konat ve středu 12. září od 17 hodin. Věž si mohou zájemci prohlédnout i během dvou akcí pro děti, kdy bude přístupná. Hra s názvem Pražské věže startuje v pondělí v 17 hodin, soutěžní odpoledne Věžoáda je naplánováno na 23. září od 13 hodin.

Letenská vodárenská věž.
Kdysi hektolitry vody, dnes lidé. Vodárenské věže se mění v muzea i byty