Stavba nových zastávek má přispět k větší bezpečnosti dětí z blízké základní školy Masarykova. Opatření městská část realizuje na základě vyhodnocený akce Bezpečné školy, která měla za cíl zhodnotit a případně zavést nové kroky ke zmenšení dopravních a jiných rizik v okolí škol. Také zde vzniknou tři parkovací místa K+R, na kterých mohou řidiči zastavit a bezpečně nechat vystoupit spolujezdce.

Dvě ulice v Praze 6 dostaly svůj názevV Dejvicích a Ruzyni byly nově pojmenovány dvě ulice. První z nich od teď ponese název V Trníčku. Návrh na pojmenování této dosud nepojmenované uličky na katastrálním území Dejvice, vedoucí od Horoměřické ke skupinám garáží, je předkládán z podnětu místních obyvatel, protože je tato komunikace často omylem považována za vedlejší ulici Ve skalách, i když tak není označena. Pojmenování ulice Na Humnech zase navazuje na název sousední ulice Za humny. Návrh je předkládán na žádost městské části z důvodu nové výstavby v této oblasti Ruzyně.

Kolem kontejnerů bude více čisto Sedmá městská část se v rámci zlepšení čistoty veřejných prostranství v současnosti zaměřila na problematická místa kolem kontejnerů na tříděný odpad. U 15 z nich se podařilo prosadit častější vývoz odpadu. O víkendech bude navíc nepořádek v okolí všech stanovišť uklízet Armáda spásy. „V první fázi se nám podařilo vyjednat častější vyvážení deseti nejproblematičtějších kontejnerů. K tomu již dochází od počátku července. Od srpna se pak častější odvoz odpadu bude týkat dalších pěti kontejnerů,"sdělil starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Jóga v sadech i přes vedro pokračuje Ačkoli teplé počasí v posledních dnech zmáhalo některé osoby, našli se i tací, kteří dorazili na Jógohrátky. Ty se konají každé úterý do deseti hodin v Riegrových sadech naproti dětskému hřišti U draka. Cvičení se koná po celé prázdniny a je určeno pro začátečníky i pokročilé, stejně tak pro děti od dvou let. To díky tomu, že akce, jež se odehrává pod vedením zkušených lektorů, je pořádána pro maminky. V případě špatného počasí se cvičení přesouvá do studia Karmayogy.

Devítka opravuje barokní sochu Devátá městská část provede údržbu barokního sousoší Piety, která se nachází v ulici Na Proseku. Socha byla odeslána kvůli nutné údržbě do restaurátorské dílny. Oprava by měla zabrat několik měsíců, kdy bude podstavec na Proseku prázdný. Socha je od roku 1996 kulturní památkou a nachází se na Prosecké návsi, kde návštěvník najde původní zástavbu například sokolovny, staré školy či hospody.

Čtyřka bude mít nové sportoviště Děti, chodící do Základní školy Na Líše, se mohou těšit na nové multifunkční sportoviště. Sloužit bude i veřejnosti. Součástí sportoviště bude běžecký ovál s umělým polyuretanovým povrchem délky 200 metrů, doskočiště pro skok daleký, hřiště na volejbal s polyuretanovým povrchem, hřiště na malou kopanou s umělým trávníkem třetí generace a oplocení. Se stavbou začnou pracovníci v létě a dokončí ji ještě v letošním roce. Využívat ho zřejmě budou také hráči Hanspaulské ligy.

Na Hájích příští týden nepoteče voda Háje Ve čtvrtek nepoteče voda v ulici Rašova na Hájích. Výluka je naplánována jako udržovací oprava a revizní práce. Nejrychlejší cestou, jak získat informace o plánovaných výlukách, je pro obyvatele služba SMS-INFO Pražských vodovodů a kanalizací. Klienti budou zdarma dostávat aktuální informace z jimi zvolené lokality. Zákazníci si službu mohou objednat přes webové stránky PVK.

Kobylisy se dočkají nového stromořadí Ulice Klapkova, která od severu k jihu protíná Kobylisy, změní svou podobu. Česká metropole chce zkoordinovat investice správců sítí a dopravního podniku a tím práce urychlit a zlevnit. Pražští radní zadali přípravu koordinační studie Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy. Výsledkem budou bezbariérové zastávky, nové stromořadí nebo kvalitnější chodníky.

Radnice představuje svět hluchoslepých Poznat svět ticha a tmy lze až do konce července na radnici třinácté městské části na Slunečním náměstí. Zde je výstava s názvem Nevidíme, neslyšíme, ale cítíme…, která představuje díla lidí s hluchoslepotou.