Druhá trouba vždy zůstane jednosměrná – s původním směrem provozu. Na noc z 28. na 29. červen je plánováno úplné uzavření tunelu.

Centrum města ozdobily květinové věžeZahradníci z Lesů hlavního města jako tradičně vytvořili pyramidy květů. Věže budou zdobit vybraná pražská prostranství až do podzimu. Před Novou radnicí na Mariánském náměstí tak sídlí čtyři letničkové věže, další čtyři nyní stráží náměstí Franze Kafky. Na výrobu 8 věží zahradníci použili celkem 1440 květin pěti různých balkonových druhů. V letních měsících tak na věžích vykvete muškát převislý, dvouzubec prutolistý, dva druhy surfinií či smil řapíkatý, charakteristického drobnými kontrastními stříbrnými lístky.

Mobilní aplikace. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Mobilní aplikace se osvědčila

Pobočka hygienické stanice se uzavřeOd pondělí 3. července do pátku 8. prosince 2017 bude uzavřená pobočka Hygienické stanice hlavního města v ulici Dukelských hrdinů. Vnitřní prostory objektu totiž projdou rekonstrukcí. Náhradní podatelny pro veřejnost jsou k dispozici na Praze 1 v Rytířské ulici a na Praze 5 v ulici Štefánikova. Veškeré podrobnosti včetně kontaktů a otevírací doby jsou uveřejněné na webových stránkách hygienické stanice.

Vizualizace výběhu pro zvířata v zookoutku v Kamýku
KRÁTCE: Zookoutek projde opravou

Hygienici zrušili zákaz koupání v ŠeberákuZákaz vstupu do Šeberáku vyhlásila Hygienická stanice hlavního města na konci května kvůli přemnoženým sinicím. Podle posledního rozboru vody z 6. června se situace zlepšila. Hygienici tak ohlásili, že už je možné se koupat. Nebezpeční už není tak velké, přesto odborníci nedoporučují vstup do vody obzvlášť citlivým jedincům. Sinice totiž obsahují řadu látek, které mohou vyvolat alergickou reakci. U koupajícího se člověka se mohou objevit vyrážky, zarudlé oči, rýma i dýchací obtíže.