Od čtvrtka bude o změně informovat staniční rozhlas a v pondělí budou pomáhat tápajícím cestujícím informátoři v reflexních vestách. První maminky s kočárkem a vozíčkáři se pohodlně do stanice Palmovka dostanou patrně v průběhu listopadu.

Zakázka psaná „na míru"Opoziční zastupitelé z Pirátské strany upozornili na údajně problematickou zakázku na vybavení nového magistrátního datového centra. Parametry soutěže na tendr v hodnotě 38 milionů korun z letošního dubna jsou podle zastupitele Pirátů Ondřeje Profanta tak podivné, že vzbuzují pochybnosti o faktické otevřenosti nabídky. „Jinými slovy se zdá, že to zakázka psaná na míru. Podezřelé je i to, že uchazeči měli na podání konkrétních nabídek jen 11 dnů. Některé specifikace pak byly převzaté z marketingových letáků konkrétních dodavatelů, např. firem Hewlett Packard nebo Cisco" upozornil Profant.

Vizualizace výběhu pro zvířata v zookoutku v Kamýku
KRÁTCE: Zookoutek projde opravou

Osada usiluje o památkovou ochranuZahrádkářská osada Ořechovka slaví 87. narozeniny. Tradice od roku 1930, která přetrvala všechny režimy v jedné z nejlukrativnějších pražských lokalit, může být příkladem pro ostatní kolonie zahrádkářů. Osada žije aktivním životem, do nějž zapojuje i školy, školky a univerzity. Pustila se do pátrání po stopách své minulosti a coby jedna z nejstarších a nejlépe udržovaných pražských kolonií nyní usiluje o posílení památkové ochrany.

Setkejte se u piva se starostouVe čtvrtek se koná neformální setkání veřejnosti se starostou Ondřejem Kolářem. Nabídne se tak opět jedinečná příležitost dozvědět se něco o plánech městské části nebo starostovi položit otázku. Setkání začíná v 18.30 v restauraci Kasta v Ruzyni.

Lesy hlavního města slavnostně zahájily činnost nového ekocentra Prales.
KRÁTCE: Ve Kbelích se otevřel Prales

Radnice spustila aplikaci s rozpočtemMěstská část Praha 13 na svých webových stránkách nově zprovoznila aplikaci s názvem Rozklikávací rozpočet GORDIC. Radnice tak na webu poskytuje všem zájemcům podrobné údaje o hospodaření městské části. Cílem vedení třinácté městské části je zvýšit otevřenost úřadu při nakládání s veřejnými finančními prostředky.

Baseballisté Eagles se chtějí dostat do finále poháru CEPČeká je pořádná porce zápasů proti zahraničním baseballovým týmům. Eagles Praha budou ode dneška do pátku hostit evropskou soutěž CEP Cup. V rámci skupiny A se na Krči střetne s celky z Francie, Ukrajiny a Chorvatska. Druhá skupina se odehraje v Brně. „Cílem je se dostat do finále," vyhlásil Vladimír Chlup, trenér Eagles Praha. Cílem je skončit nejhůře druzí a dostat se do finále, které se bude hrát na Dracích Brno. Program CEB Cupu na Eagles Praha (zápasy se hrají v Krči). Středa 19.00 Olimpija Karlovac (Chor.) Eagles. Čtvrtek 19.00 Eagles Templiers Senart (Fr.). Pátek 18.00 Biothechkomanda KNTU (Uk.) Eagles. 

Olšanské hřbitovy v Praze.
KRÁTCE: Olšanské hřbitovy bojují s vandaly

Rakouský ostrostřelec Marc Janko doplní na hrotu Sparty LafatuNovou posilu, a ne ledajakou, ve svých řadách přivítal nový trenér fotbalové Sparty Praha Andrea Stramaccioni. Na Letnou totiž míří rakouský kanonýr Marc Janko. Naposledy působil s Vaclíkem Suchým v Basileji. Ve své kariéře se třikrát radoval ze zisku rakouského titulu, vyhrál holandský pohár a superpohár, je dvojnásobným švýcarským mistrem jednou vyhrál švýcarský pohár.

Kam za kulturou

Das Sommerkino se vracíLetní minipřehlídka německy mluvených filmů DAS SOMMERKINO se potřetí vrací do Prahy a Brna. Od začátku června do 31. srpna nabídne v Praze dvanáct, v Brně jedenáct snímků, jež slavily úspěch na ročnících festivalu Das FilmFest. V programu bude mj. Toni Erdmann, Útok zombíků v kožených kalhotách s padacím mostem a mysteriózní krimi Schmitke.

Národní muzeum z lega.
KRÁTCE: V Letňanech vyrostlo město z lega

Praha hudebníUž podruhé osvěží metropoli festival Praha Žije Hudbou, který proběhne od 8. do 10. června. Přední osobnosti české hudební scény se vydají do ulic a oživí městský veřejný prostor. Vybírat drobné do klobouku tak budou mimo stovek amatérských umělců například herec a zpěvák Tomáš Klus, písničkář Xavier Baumaxa a Emma Smetana.