Na celý týden pak bude pro seniory, stejně jako tomu bývá na běžných dětských táborech, připravena celotáborová hra týkající se pražských strašidel. Zájemci se mohou přihlásit až do 7. května.

Koupí kytice lidé přispějí na rakovinuPo celý březen si zájemci mohou koupit benefiční kytici či svazek tulipánů v květinářství Papavera. Výtěžek z prodeje půjde na podporu bezplatných služeb center Amelie, která pořádá akci už třetím rokem. Cílem je přinést s jarem i naději všem, kdo se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním. Slavnostní zahájení Tulipánového měsíce a prodejní benefiční výstavy se uskuteční v pondělí 9. března v 18 hodin v galerii KusKovu v Biskupském dvoru na Praze 1.

Neznámý Žižkov odhalí procházkyRadnice Prahy 3 v tomto roce připravuje pod lektorským vedením pro návštěvníky cyklus architektonických procházek známým i neznámým Žižkovem. Cyklus procházek zahájí 24. dubna první zastavení, a to na Olšanských hřbitovech. Neméně zajímavý bude podle radnice i výklad minulost, současnosti a budoucnost náměstí Jiřího z Poděbrad, který se uskuteční 23. října. Cyklus architektonických procházek zakončí 13. listopadu přednáška o urbanistické budoucnosti Žižkova.

Šestka schválila rozpočet na rok 2015Zastupitelé šesté městské části schválili rozpočet na rok 2015. Ten počítá s celkovými příjmy ve výši 678,6 milionů korun, běžné výdaje jsou ve stejné výši. Investiční výdaje pak dosáhnou 277 milionů korun. Celkové výdaje jsou tedy plánované na více než 955,6 milionů korun, rozdíl příjmů a výdajů bude kryt finančními prostředky z Fondu rezerv a rozvoje. Rozpočet ve čtvrtek večer kritizovala více než hodinu opozice. Nakonec byl schválen hlasy 31 zastupitelů, 5 zastupitelů bylo proti. „Je nutno zdůraznit, že nebyla vznesena žádná připomínka od občanů Prahy 6. Nové vedení radnice předložilo zastupitelstvu zdrojově vyrovnaný rozpočet," řekl radní Jaromír Vaculík (TOP 09), který je odpovědný za přípravu rozpočtu.

Palmovku začnou opravovat v březnuS opravou pražského Divadla pod Palmovkou začnou pracovníci v druhé polovině března. Suterény libeňské scény s technickým zázemím včetně vzduchotechniky zaplavila v červnu 2013 povodňová voda. Podle mluvčí divadla Vlaďky Němcové se stavební úpravy budou týkat oprav plynových kotlů a vzduchotechniky. Novou podobu dostane i interiér divadla a kavárna, kde vybudují nové toalety pro veřejnost. Přemístí i pokladnu. Slavnostní otevření divadla s rozsáhlým doprovodným programem se chystají na konec září či začátek října. V uplynulých dvou letech uváděli představení pouze na zájezdech.

Devítka plánuje letos více výdajůPro letošní rok schválila rada deváté městské části rozpočet s výdaji 420,6 milionu korun a příjmy 371,3 milionu korun. Rozdíl vyrovnají z přebytků z předchozích let. V rozpočtu se počítá s 16,5 milionu korun na revitalizaci projektu Balabenka a 8,5 milionu korun na druhou část Parku Srdce. Za 15 milionů korun letos postaví polyfunkční školský objekt v areálu Základní školy Litvínovská, který má zvýšit kapacitu o čtyři nové třídy. Na všechny projekty městská část získala dotaci. Další větší investice Praha 9 ještě připraví. Chystají například vybudování nové základní školy U Elektry či prodloužení cyklostezky z Hořejšího rybníka.

Blešák bude ve středuRadnice městské části Čakovice pořádá v Domu dětí a mládeže dne 4. března od 15 do 18 hodin jarní trhy nazvané Čakovické blešky. Jinými slovy na tomto volně přístupném trhu lze prodat, koupit či vyměnit nepotřebné svršky. Podle radnice se tak nabízí další možnost, jak udělat radost sobě, nebo svým blízkým.

Dobrá zpráva pro PražáčkyČeské vysoké učení technické zakládá v Praze soukromou základní školu. Zaměří se na technické a přírodovědné disciplíny. V září do ní nastoupí prvních patnáct prvňáčků, kteří budou mít přístup i do technických laboratoří a k experimentům. Více čtěte ZDE.

Číslo dne: 3Ve třetím měsíci roku začíná akce Březen - měsíc čtenářů, do kterého se zapojí i pražské knihovny. Bude se hledat i Čtenář roku 2015.