Služba je zpoplatněná sumou 40 korun za hodinu. Radnice tak chce přispět k lepšímu využívání odstavné plochy pro obyvatele navštěvující úřad.

Rys Drápek.
KRÁTCE: Nový maskot zookoutku dostal jméno Drápek

Mateřská škola rozšíří kapacituDvě nová oddělení vzniknou v Mateřské školce Tyršovka v Lysinské ulici v městské části Praha 12. První podlaží bude určené pro děti od dvou let. Nově se v objektu objeví také přípravná kuchyňka a dosavadní kuchyně se rozšíří. V rámci projektu projde úpravou i přilehlá zahrada, spojovací krček objektů dostane nové zateplení. Začít s pracemi by se mohlo v roce 2018. Městská část se tak snaží reagovat na každoroční nárůst počtu dětí ve školkách.

Bulovka pomáhá v KyjevěNa vzniku fyzioterapeutického centra v Kyjevě se podílí Nemocnice Na Bulovce. Tento obor totiž na Ukrajině vůbec neexistuje. Do Kyjeva odcestovali náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Soňa Mendlová, vedoucí fyzioterapeutů Jitka Máchová a Jan Duben. Na Ukrajině pracují společně s dalšími odborníky z Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a z Fakultní nemocnice Hradec Králové. Tým působí v Kyjevě od 4. září. 

Ulice v Holešovičkách.
Magistrát prověří dopravu v ulici v Holešovičkách

Krištof Kintera: Nervous TreesOd včerejška vystavuje v Galerii Rudolfinum na Alšově nábřeží jeden z nejznámějších současných českých umělců, který pracuje v různých médiích Krištof Kintera. Moment pohybu, interakce a sociálně kritický přesah v jeho díle odráží propojení výtvarného umění, performance a divadelní scénografie. Výstava je v pořadí již 100. výstavou uspořádanou Galerií Rudolfinum od jejího založení v roce 1994

Dvořákova PrahaMezinárodní hudební festival Dvořákova Praha, který začal včera v metropoli, tradičně představí to nejlepší ze soudobé klasické hudby jak ze zahraničí, tak z Česka. Jedná se nejen o oslavu hudebního génia a světově nejuznávanějšího českého skladatele Antonína Dvořáka, ale i o významnou společenskou událost. Je to defilé špičkových sólistů, dirigentů, mezinárodně nejuznávanějších orchestrů i komorních souborů.

Werichova vila v pražském parku Kampa.
KRÁTCE: K Werichovi domů zadarmo

Teribear hýbe PrahouPojďte si zaběhat na Vítkov a přispějte tím na dobrou věc. Od včerejška se v metropoli koná charitativní akce na podporu znevýhodněných dětí. Za každý uběhnutý kilometr v tzv. Teribear okruhu věnují partneři akce 50 korun na účel, který vy zvolíte. Běhu se můžete zúčastnit opakovaně a pomáhat tak dobré věci každý den. Zároveň tak můžete pomalým během či rychlou chůzí udělat něco pro své zdraví.