Ty jsou zaměřeny na pět oblastí: příprava na návrat do zaměstnaneckého vztahu, příprava na pracovní pozici ve veřejné správě, příprava na pracovní pozici asistentky/asistenta, počítačové kurzy, zdravý životní styl. Služby budou v Domě dětí a mládeže Stodůlky, a při účasti bude rodičům zajištěno hlídání jejich malé ratolestí.

Královský průvod vyrazí z RadotínaKrálovský průvod Karla IV., císaře Svaté říše římské a Krále českého, se vydá s korunovačními klenoty z Radotína až na hrad Karlštejn. I letos Praha 16 připravila kulturní program, který se odehraje už dnes před radotínskou radnicí na náměstí Svatých Petra a Pavla už odpoledne a protáhne se do večerních hodin. Program začne v 13.45 hodin šermířským vystoupením. Příjezd královské družiny je naplánován přesně na 14.30 hodin.

Na Smíchově děti pokřtí hříběVe Stanici přírodovědců Domu dětí a mládeže hlavního města Prahy se 11. května narodilo hříbě. Přírodovědci nyní zvou veřejnost a hlavně děti, aby ho přišli také přivítat. Pro ně bude připravena řada poznávacích stanovišť a hrátek s koňskou tématikou. Akce se koná ve středu 10. června od 15 do 18 hodin přímo ve stanici, kterou najdete za nákupním centrem Nový Smíchov v ulici Drtinova. Vstup je symbolických 20 korun.

Modřany mají nově opravené náměstíNa Sofijském náměstí jsou nové květináče a pracovníci opraví i dlažbu. Odbor životního prostředí a dopravy instaloval ve čtvrtek nové květináče na Sofijské náměstí. Dvě velké nádoby osázené květinami jsou umístěné u Prioru a dvě menší u Billy. Příští týden v úterý bude navíc opravena na Sofijském náměstí dlažba. Prázdná místa po uvolněných dlaždicích budou doplněna a opravené plochy budou dočasně zakryty dřevěnými deskami. Vedení radnice proto žádá návštěvníky o zvýšenou opatrnost při procházení náměstím.

Lehovec se dočkal dětského hřištěMalé, ale i tak přináší zábavu těm nejmenším. Ve Vizírské ulici na Lehovci se otevřelo dětské hřiště, jehož výstavbě předcházela i rekonstrukce celé dříve nevyužité plochy. Po opravách tvoří malý parčík schovaný mezi budovami základní a mateřské školy Chvaletická a přilehlými domy. Hřiště zatím není úplně dokončeno, čeká ho ještě oplocení, finální úpravy terénu a umístění tabule s provozním řádem. Už nyní si však na něm mohou děti z Prahy 14 hrát.

Čtyřka sbírá víčka pro nemocnéhoČtvrtá městská část se zapojila do charitativní pomoci pro těžce nemocného čtyřletého Honzu, vyžadující celodenní péči. V každém informačním centru městské části a v budově úřadu na recepci může kdokoliv odevzdávat plastová víčka od PET lahví. Všechna odevzdaná víčka budou prodána specializované firmě a finanční výtěžek pomůže spolufinancovat nákup zátěžové deky a nového mechanického vozíku.

Stovky lidí jsou proti hotelu v centruPetici proti hotelu, který má spojit historického domy u Staroměstského náměstí, na internetu podepsalo téměř 600 lidí. Další mohou podepisovat petiční archy u stánku přímo v Celetné ulici. Včera o tom informovalo sdružení Občanský monitoring, které proti výstavbě hotelu bojuje. V několika historických domech v centru Prahy má vzniknout luxusní hotel, zanikne kvůli němu několik nájemních bytů.

Historický objekt, který se skládá z osmi domů, leží mezi ulicemi Železná, Celetná a Kamzíkova. Část vlastní soukromník a část má pronajatou firma od hlavního města do roku 2081. Náklady na vybudování hotelu se mají pohybovat kolem dvou miliard korun. Letos v únoru začalo platit rozhodnutí stavebního úřadu Prahy 1 o prodloužení stavby, o které investor požádal. Lhůta pro dostavbu byla prodloužena i přes zamítnutí projektu ze strany Národního památkového ústavu.