Instalace jde však podle Bureše pomalu, protože s některým umístěním kamer na domy v historickém centru nesouhlasí památkáři.

Běh na osmičce pokračujeBěžecká škola s názvem Běháme s osmičkou zaznamenala úspěch, tréninky tak budou pokračovat až do prosince. Poslední letošní běh proběhne 22. prosince. Tréninky probíhají každý čtvrtek v 18 hodin na atletické dráze ZŠ Burešova. Účast je pro veřejnost zdarma. Lekce jsou vedeny profesionálním trenérem. Kurz pak znovu odstartuje v dubnu.

Futsalový turnaj o pohár starostyV městské části Praha 1 jsou tradicí futsalové turnaje pro veřejnost a další z nich se koná v sobotu 12. listopadu od 10 hodin. Probíhá v hale Základní školy Truhlářská a Lodecká. Jde o futsal 3+1 a přihlášky na něj je možné podat do pátku 11. listopadu do 12 hodin na mail martina.pechova@praha1.cz nebo na telefonních číslech 221 097 711 či 725 831 656. Další informace najdete na webu www.praha1.cz v sekci Sport.

Bowlingové finále na RadotíněOddíl Pétanque Radotín Opéra pořádá v neděli 13. listopadu závěrečný turnaj čtvrtého ročníku Mistrovství Radotína v boulo a koulo disciplínách. Akce se koná v bowlingové herně restaurace Amigos na Horymírově náměstí. Prezentace začíná od 13.30 hodin, samotný turnaj o půl hodiny později. Přihlášky na mailu iveta.krejci@praha16.eu, a to nejpozději do čtvrtečního poledne. Startovné činí 70 korun, děti zaplatí 30, členové klubu Opéra nic.

Praha 1 pořádá nohejbalový turnajNohejbal má v Česku velikou tradici a stejně tak i jeho turnaje v městské části Praha 1. Sportovci z řad široké veřejnosti se mohou jednoho takového zúčastnit v neděli 13. listopadu v hale Základní školy Truhlářská a Lodecká. Nastoupí proti sobě trojice, začíná se v 10 hodin. Startovné se neplatí, ale je nutné se dopředu přihlásit. Nejpozději do 11. listopadu do 12 hodin, a to na e-mailové adrese martina.pechova@praha1.cz nebo na telefonních číslech 221 097 711 či 725 831 656.

Nové časy pro český biatlon. Odešel servisman MüllerZáviděli jim ho. Soupeři odkoukávali, co šlo. Teď si ale čeští biatlonisté musí zvyknout na nové časy. Šéf týmu servismanů Danielo Müller odešel k Bělorusům. Připravovat lyže tak bude mimo jiné Darje Domračevové, která chystá po svatbě s Olem Einarem Björndalenem a narození potomka návrat do Světového poháru. Co to znamená? Reprezentace přišla před novou sezonou o velkého experta. „Na sklonku minulé sezony nás požádal o ukončení smlouvy," řekl šéf svazu Jiří Hamza. Německého servismana nahradí Tomáš Žídek.

Kam za kulturou

Cena Josefa ŠkvoreckéhoLetošní ročník Ceny Josefa Škvoreckého má netradiční vítězku. Stala se jí loni zesnulá spisovatelka Zuzana Brabcová, která ji získala za svůj poslední román Voliéry. Kniha spatřila světlo světa až po smrti autorky. Vydalo ji nakladatelství Druhé město. Brabcová se narodila roku 1959 v rodině literárního kritika. Před rokem 1989 publikovala v samizdatu a v exilu. Po pádu komunistického režimu pracovala jako nakladatelská redaktorka. Před náhlou smrtí ve věku 56 let stihla vydat čtyři romány. Ceny se letos předávaly na dejvickém nádraží v Praze. 

Čtěte také: Městská část zve na Den válečných veteránů