Zatímco ve zbytku České republiky je standardní, že radnice zveřejňují takzvaný rozklikávací rozpočet, kde si občané mohou online prohlédnout jejich hospodaření, v rámci Prahy tak činní pouze třetina zapojených městských částí. Prostor pro zlepšení podle studie nabízí i míra zveřejňování informace o hladinách hluku tyto informace zatím na svém webu uvádí pouze čtvrtá městská část. Velmi malá část zapojených městských částí také zveřejňuje všechny smlouvy uzavřené městem, nicméně řada z nich to má v blízké době v plánu.

Bikeranch Cup. Závodí celé rodinyLákají vás závody horských kol, ale nechce se vám z hlavního města? Pak si vyzkoušejte Kellys Bikeranch Cup, který se uskuteční v parku Višňovka na Praze 9. Seriál pěti závodů plus velké finále startuje v neděli 24. dubna a zúčastnit se ho může celá rodina. Dopoledne nasednou na kola i odrážedla děti, odpoledne už je určeno dospělým, kteří změří své síly na okruhu dlouhém 2400 metrů. Organizátoři nerozlišují cyklisty podle věku, ale podle výkonnosti. „Očekáváme, že se tím zvýší zájem a atraktivita i méně zdatných sportovců, kteří si mohou zazávodit s podobně fyzicky zdatnými soupeři. Postupně chceme vybudovat pražskou ligu podobnou například Hanspaulské lize v kopané. Nejlepší by postupovali a nejslabší sestupovali," řekl hlavní pořadatel Michal Douša.

Praha opraví ulici v KunraticíchPoměrně velkou investici schválili tento týden pražští radní, když rozhodli o vypsání veřejné zakázky na rekonstrukci ulice v hodnotě 65 milionů korun. Vzhledem k výši investice ještě bude o schválení zakázky rozhodovat zastupitelstvo. Oprava by se měla týkat ulice K Zeleným domkům, která propojuje centrální část Kunratic u rybníku Ohrada s radiálou Vídeňská. Komunikace je využívána nejen obyvateli Kunratic, ale i řidiči, kteří si zkracují cestu z Vídeňské ulice na Šeberov. „V plánu je rekonstrukce celé komunikace včetně výstavby chodníků, veřejného osvětlení, přisvětlení přechodů pro chodce a parkovacích stání," vysvětlila radní Jana Plamínková.

Nejvíce se čtou klasické knihyTři procenta Čechů utratí ročně za knihy víc než 5000 korun, dvě třetiny částku nepřesahující 1000 korun. Moderní technologie nemají zatím na četbu knih zásadnější vliv, elektronické čtečky knih aktivně používají čtyři procenta Čechů, tři procenta jiná mobilní zařízení. Dalších 14 procent Čechů knihy vůbec nečte. Vyplývá to z průzkumu společnosti Tesco. Roční obrat českého knižního trhu se odhaduje na sedm miliard korun.

Série o bronz se pro Olymp vyvíjí zlePouze šedesát míčů získaly v prvním duelu série o bronzovou medaili volejbalistky Olympu, utkání s Ostravou prohrály 0:3 na sety. „Nedá se nic dělat, musíme bojovat dále," řekla po utkání zklamaná kapitánka PVK Eva Hodanová. „V zápase jsme až na třetí sadu špatně servírovaly a nedokázaly tak soupeřky odtlačit od sítě," litovala elitní smečařka, jejíž tým nastoupí k dalšímu střetnutí už v pátek 22. dubna od 17 hodin. Pokud v domácím prostředí uspěje, vrátí se druhý den k rozhodujícímu zápasu do Ostravy.

Dobrá zpráva pro PražanyUniverzita Karlova a Národní muzeum v Praze podepsaly memorandum o spolupráci. Plánují společné výstavy i další aktivity, jejichž vyvrcholením bude egyptologická výstava v roce 2019, která by se měla konat ve zrekonstruované historické budově muzea.

Číslo dne: 14Čtrnáct městských částí v Praze se zapojilo do průzkumu firmy Microsoft o využití moderních technologií ve státní správě na komunální úrovni.