Naopak počet tříděného odpadu stagnuje a v poslední dekádě spíše klesá. Kvůli připravované změně v odpadech by tomu mělo být naopak.

Nejpřívětivější čtvrť pro podnikatelePátá městská část zvítězila v anketě Město pro byznys 2015. Hlavními důvody, proč se Praha 5 stala 
nejpříznivějším místem pro podnikatele v hlavním městě, je podle organizátorů soutěže vysoký počet podnikatelů 
a hospodaření radnice, dále pak vyvážený poměr příjmů 
a výdajů, který má Praha 5 údajně druhý nejlepší ze 
všech městských částí. V minulém roce přitom byla až jedenáctá.

Město zřejmě koupí areál DžbánMinulý týden se sešli političtí zástupci Prahy s majitelem areálu kolem přírodního koupaliště Džbán, který projevil zájem pozemky i s rybníkem prodat městu. Obchod by se mohl uskutečnit zhruba do půl roku. Praha 6 chce v atraktivní lokalitě vybudovat areál pro volnočasové a kulturní aktivity. Cenu ani odhad zatím nechtějí zveřejnit. Více se dočtete ZDE.

Družstva nakupují pozemky pod domyV uplynulém roce prodala sedmá městská část bytovým družstvům čtyři pozemky pod bytovými domy za 8 milionů korun. Nyní byl vyhlášen záměr na prodej dalších čtyř pozemků za 7 milionů. Praha 7 chce za utržené prostředky koupit volný pozemek v ulici Rajská o celkové výměře přesahující 1000 metrů čtverečních, který lze využít pro novou občanskou vybavenost v oblasti velkého rozvojového území Bubny - Zátory.

Osmička zruší 156 hracích automatůVedení osmé městské části sníží počet hracích automatů na svém území. Zrušeno bude 156 hracích automatů. V městské části tak nově zůstane 44 loterijních přístrojů na 21 místech. „Herny a podobná zařízení považujeme za riziková místa, která snižují bezpečnost v dané lokalitě tím, že na sebe váží kriminalitu a další negativní sociální jevy. Jedním z nejhorších je patologická hráčská závislost v kombinaci 
s novými herními systémy, umožňujícími prohrát vysoké částky během několika hodin," uvedl místostarosta Matěj Fichtner.

Beseda představí Karla IV. jinakPravidelný cyklus přednášek na různá témata z české historie Hovory o historii se tentokrát zaměří na jednoho z nejvýznamnějších českých králů Karla IV. Sedm set let od narození Karla IV. o jeho osudech pohovoří na Gymnáziu Thomase Manna profesor Petr Čornej. Beseda pro veřejnost se uskuteční ve čtvrtek 25. února od 18.30 hodin. Přednáška s názvem Karel IV., jak ho neznáme představí slavného panovníka nejenom jako vladaře, politika nebo manžela čtyř žen.

Dobrá zpráva pro pražské ptákyV parku na Vítkově visí deset nových krmítek. Lítají k nim například sýkorky, kavky, žluny i strakapoudi z okolí. Na stromech se objevila v průběhu letošního ledna a plnit je ptačími dobrotami můžou i sami návštěvníci parku. Ptáci ocení hlavně drcené vlašské nebo lískové ořechy. Do krmítka naopak nepatří suché pečivo, protože sůl, která se přidává do těsta, může drobnému ptactvu vážně uškodit. Více se dočtete ZDE.

Číslo dne: 100Zhruba stovka koček hledala nový domov na umisťovací výstavě opuštěných koček, která se konala v sobotu ve Spolkovém domě v pražských Stodůlkách. Akce se uskutečnila na podporu útulkových organizací.