Na jednotlivá ocenění jsou každoročně navrhováni mimořádní, obětaví a zodpovědní pracovníci a pracovnice sociálních služeb. Patronkou slavnostního setkání byla v letošním roce herečka Hana Maciuchová.

Zastupitelský klub má nové jménoKlub zastupitelů městské části Praha 4 zvolených za politické hnutí ANO 2011 změnil od začátku listopadu svůj název na Tučňák. „Nový název klubu lépe vystihuje podstatu, proč jsme v komunálních volbách kandidovali," uvedl předseda klubu Viktor Janouškovec. Podle něj si nechtějí hrát na velkou politiku, ale svou energii věnovat rozvoji městské části. Použitím slova Tučňák demonstrují sounáležitost k Praze 4 a jejím občanům.

Náměstí Kinských patřilo veteránůmPřed fontánou Propadliště času na náměstí Kinských na Smíchově se v úterý 10. listopadu konal pietní akt ke Dni válečných veteránů a obětí válek. Vzpomínkovou akci uspořádalo Sdružení válečných veteránů České republiky ve spolupráci s pátou městskou částí. Slavnostní věnec přišli položit místostarosta Vít Šolle, velvyslanec Kuvajtu Mr. Ayman Al - Adsani, zástupci armády a především pak několik válečných veteránů, kteří následně sami převzali ocenění.

Záchranáři dostali raft i elektroskútrZástupci sedmé městské části předali věcné dary členům integrovaného záchranného systému. Jednalo se o vybavení, které policistům a hasičům pomůže při výkonu služby na území Prahy 7. Dary byly vybrány na základě žádostí a potřeb jednotlivých složek. Například hasiči obdrželi raft k provádění záchranných prací a technických zákroků na vodě, městští strážníci zase získali nový ekologický elektroskútr.

V Čakovicích cvičí rodiče a seniořiZimní sezóna je v Čakovicích v plném proudu. Současné mírné počasí přímo vybízí k tomu jít ven a trochu se protáhnout. Každé úterý a čtvrtek si mohou zacvičit s profesionálním trenérem čakovičtí senioři, ve středu rodiče s dětmi. Cvičení je zaměřeno zejména na maminky, hlídání dětí zajišťuje radnice. Úterní a čtvrteční cvičení začíná v 10 hodin v prostorách U zámeckého parku, středeční od 15.30 hodin na fitness hřišti pro seniory v ulici Bermanova. Hůlky na úterní nordic walking pro seniory a cvičební podložku si musí zájemci přinést vlastní. Kurzy pořádá radnice a jsou zdarma.

V Modřanech si připomenou KlímuV neděli 15. listopadu se v Modřanech koná přípravná konference sympozia Krajinná inspirace: Ladislav Klíma v Modřanech, Kamýku a Cholupicích. Milovníci umění se tu setkají kvůli největšímu českému spisovateli a filosofovi Ladislavovi Klímovi (1878 1928), který část svého života strávil v Modřanech. Konference se bude konat od 14 do 16 hodin ve Viničním domku.

Seminář představí sociální sítěPro rodiče a další pořádá čtrnáctá městská část seminář, který se bude věnovat Facebooku a jiným sítím. Akce se koná ve středu 18. listopadu od 18 do 20 hodin v Galerii 14 a bude zaměřená na prevenci rizik spojených s užíváním sociálních sítí. Odborník účastníky podvečerního semináře provede pozitivními i stinnými stránkami stránek, které jsou mezi dětmi oblíbené, a poradí lidem, jak zvýšit bezpečí dětí na internetu, a jak jim v případě nesnází pomoci.

Letňany hledají nové vedení školyVedení letňanské radnice hledá vhodného kandidáta nebo kandidátku na místo ředitele Základní školy a Mateřské školy generála Františka Fajtla DFC. Radnice chce nové vedení instituce, která nese jméno po slavném veteránovi druhé světové války, vybrat do konce pololetí. Očekávaný nástup nového ředitele či ředitelky je první únor příštího roku. Zájemci mohou přihlášku a všechny další náležitosti zaslat, nebo donést na úřad městské části do 1. prosince. Uzávěrka je v poledne.

V Újezdu nad Lesy odvolali starostuZastupitelé Újezdu nad Lesy na svém zasedání odvolali starostu Zdeňka Růžičku (ANO) radního Martina Kopeckého a radní Šárku Zátkovou (oba ANO). Protože už dříve odstoupili místostarosta Jan Slezák (ČSSD) a místostarostka Karla Jakob Čechová (TOP 09), nemá nyní městská část Praha 21 žádné radní.

Tunel Blanka se na několik nocí uzavřeKvůli pravidelné údržbě a kontrole technologie je do neděle 15. listopadu během noci v obou směrech uzavřen Brusnický tunel v Praze, který je součástí nedávno zprovozněného tunelového komplexu Blanka. Řidiči nebudou moci tunelem projet vždy od 23. do 5. hodiny. Více se dočtete ZDE.

Pořadatel Evropských her se v Praze volit nebudeDopingová aféra v Rusku ovlivňuje i budoucnost Evropských her. Příští týden měl být na valném shromáždění Evropských olympijských výborů v Praze vybrán hostitel příštích her v roce 2019, ale volba byla z programu vyřazena. Po pondělním zveřejnění zprávy Mezinárodní antidopingové agentury se zřejmě zdá nepřijatelné přidělit Rusku velkou sportovní akci: hlavním a v podstatě jediným uchazečem jsou společně Kazaň a Soči.

Dobrá zpráva pro řidičeCena benzinu na pražských čerpacích stanicích klesá. Natural 95 zlevnil od minulé středy o 18 haléřů na průměrných 30,38 koruny za litr. Cena motorové nafty zatím bohužel stagnuje na průměrných a 29,70 koruny za litr. Nejméně, 29,90 koruny za litr Naturalu 95, dají lidé v Praze 7. Nafta je nejlevnější v deváté městské části. Přijde tam v průměru na 28,65 koruny za litr. Více se dočtete ZDE.

Číslo dne: 3Městská část Praha 7 bude vybírat nové sídlo radnice ze tří nabídek. Ve hře je už dříve zvažovaná stavba v Argentinské ulici 38 a dvě administrativní budovy v ulici U Průhonu. Dvě nabídky, které neodpovídaly zadání, radnice ze soutěže vyřadila.