„Akcí Letenské prase chceme připomenout českou tradici domácí zabijačky a zprostředkovat atmosféru pospolitosti, sousedského setkání a především gastronomický zážitek všem zájemcům,“ říká Jiří Houdek z Národního zemědělského muzea.

Papriky plněné kešu, rýží a čočkou
Čočka nemusí být jen na kyselo. Vyzkoušejte s Deníkem netradiční recepty

Jiráskova alej je nejhezčí v Praze
Jiráskova alej získala v anketě pořádané sdružením Arnika nejvíc bodů z pražských stromořadí. Javorovou alej o rozloze více než 2,5 hektaru najdete nedaleko metra Strašnická. Alej nesoucí jméno významného českého spisovatele Aloise Jiráska se táhne podél ulice V Olšinách.

Pražský okruh. Ilustrační foto.
Na výkupy pozemků pro zeleň u okruhu dá město 2,1 miliardy korun

Zastupitelé projednají rozpočet
Na prvním řádném jednání v tomto roce i volebním období se sejdou v pondělí 28. ledna zastupitelé sedmé městské části. Na programu mají například jednání o rozpočtu na tento rok, schválení participativních rozpočtových programů pro školy a vyslechnou si také informace o postupu výstavby nové radnice. Dotazy a připomínky občanů přijdou na řadu v 18 hodin. Jednání začne o hodinu dříve a je možné ho sledovat i online.

Starosta Prahy 8 Ondřej Gros.
Prioritou jsou pro mě čisté ulice a stabilizovaná kasa, říká starosta Prahy 8

PVK varují před mrazem
Kvůli nízkým teplotám posledních dnů varují Pražské vodovody a kanalizace před poškozením vodoměrů a vodovodních rozvodů. Pokud totiž dojde k poškození vodoměru vinou špatné ochrany, tak si klient náklady na jeho výměnu hradí sám. Výměna toho nejběžnějšího vodoměru stojí přes dva tisíce korun.