V případě nepojištěných pacientů stojí léčba statisíce korun.

Vysočanská galerie zve na výstavu Průřez kovemAktuální výstava Galerie 9 v historické budově vysočanské radnice představuje průřez tvorbou dvou autorů Tomáše Havránka a Petra Voříška, kteří jsou spjati nejen s Prahou 9, ale především s kovem. Název výstavy Průřez kovem je tedy více než na místě. „Je to výstava drsná, ostrá i hladká, nepředvídatelná i okouzlující. Stejně jako kov a stejně jako její autoři," zve návštěvníky radnice devítky.

Slavia příliš nevzdorovala, v baráži je MotorHokejisté Českých Budějovic se stali třetím účastníkem baráže o extraligu. V pátém duelu semifinálové série první ligy zdolali Slavii 4:1 a stejným poměrem zvítězili i celkově. Ve druhém semifinále vyhrálo Kladno v Jihlavě 2:1 a snížilo stav série na 2:3. Slávisté uznali, že České Budějovice byly v semifinále lepší. „Měly širší kádr a nám postupně začaly docházet síly. To bylo dneska vidět," uvedl po zápase kapitán Slavie Jan Novák. Hosté prohrávali 0:2, pak sice snížili, ale v poslední třetině ještě dvakrát inkasovali. „Tahali jsme za kratší konec. Dneska jsme vstoupili do zápasu nabuzení, chtěli jsme sérii ještě vrátit do Prahy a znovu vyprodat Eden," uvedl jeden z trenérů Slavie Jan Srdínko. Dvojnásobní vítězové extraligy z let 2003 a 2008 tak mají za sebou už druhý nezdařený pokus o návrat mezi elitu.

Kam za kulturou

Hudba a dílny na FebiofestuLetošní doprovodný program Febiofestu najde azyl v industriá-lní Radlické Kulturní Sportovně nedaleko festivalového centra CineStar Anděl. Nese název OFF a nabídne od 24. do 30. března od 16 do 24 hodin vystoupení kapel, hudebních projektů a dýdžejů. Například Never Sol (na snímku), Smola a Hrušky či DJ Pierre Urban. Vstup na akce, jež zahrnují i work-shopy, speciální projekce a debaty s filmaři (Abel Ferrara, Peter Suschitzky), je zdarma.

Taneční platformaLetošní 23. ročník festivalu současného českého tance a pohybového divadla Česká taneční platforma proběhne ve dnech 6. až 9. dubna. Pražské scény v Ponci, Studiu ALTA či NoDu představí projekty známých tvůrců, jako jsou Jiří Havelka, VerTeDance, Petra Tejnorová, Orchestr Berg, ale také mladé generace (Jiří Bartovanec, Holektiv).

Tajemství PalmovkyDivadlo pod Palmovkou připravuje zážitkovou neděli, a to 26. března. Návštěvníci se mohou těšit na prohlídky zákulisí, divadelní workshopy, audiovizuální show i bohatý program ve foyer divadla. Divadlo ukáže všechny tajemné místnosti a zákoutí. Prohlídky povedou a nedávnou i vzdálenou historii divákům přiblíží herci Ondřej Veselý, Radek Valenta, Hana Seidlová, Tereza Dočkalová, Martin Hruška, Zdeněk Kupka, Jan Hušek a Tomáš Dianiška. Vstup je zdarma.

Vinylový OceánKapela Oceán si k nastávajícímu jarnímu turné udělala radost a vydala své loňské album Ve smíru v limitované edici na vinylu. Podporuje ho klip k dalšímu singlu V peřinách. Čtveřici tvořenou Jitkou Charvátovou (zpěv), Petrem Kučerou (klávesy), Janem Vozárym (bicí) a Petrem Honsem (kytara, basa) čekají například koncerty s německým projektem M.I.N.E, za kterým stojí Marcus Meyn, vůdčí osobnost legendárních Camouflage. Uskuteční se 14. dubna v Bratislavě (Ateliér Babylon) a 15. dubna v pražském klubu Rock Café.

Zapomenutá klasikaZapadlé knižní skvosty cizojazyčných autorů 20. století nabízí nová edice Pozdní sběr, s níž přichází nakladatelství Prostor. Prvním svazkem edice s květinovými motivy na obálce se stala kniha Poslední půlšilink anglického klasika Williama Somerseta Maughama, která v Česku vyšla po 70 letech. Následoval humanistický příběh Stefana Zweiga Svědomí proti násilí. Čtenáři mohou v edici letos očekávat mimo jiné prózy ruských spisovatelů Ivana Šmeljova a Michaila Osorgina.

Čtěte také: Oprava kolejí zastaví provoz tramvají v okolí Balabenky v Libni