Ošetřovali nezhoubné nádory chrupavky na rukou, Achillovy šlachy či poraněné rameno. V některých případech odstraňovali kovy z dřívějších operací. Mezi jejich pacienty byly i tři děti. Před odjezdem lékařů proběhly závěrečné kontroly, všichni pacienti se zdárně hojí. Lékařský tým, jehož dva členové byli na podobné misi již potřetí, tentokrát vykonal zatím největší počet operací ze všech uskutečněných misí v Jordánsku.

Číňané natáčí seriál v české metropoliDo neděle 20. března v Praze natáčí čínsko-český štáb romantický seriál Peříčko letí do nebe, jehož hlavního hrdinu z řad čínských podnikatelů osud zavede až do české metropole. Projekt by podle producentů mohla čínská televize začít vysílat koncem roku. Producent Wu Ťi-pchinga uvedl, že se natáčení přesunulo do Prahy nejen proto, že je česká metropole nádherným městem, ale i díky profesionálnímu filmařskému zázemí, které nabízí. Čínští filmaři zamířili do Česka v poslední době už několikrát. Více se dočtete ZDE.

Přednáška ukáže péči o člena rodinyPřednáška na téma Péče o závislého člena rodiny se koná ve čtvrtek 17. března od 18.30 hodin v Mateřském centru Domeček YMCA Praha. Eva Černá z Farní charity Praha 4 - Chodov bude vykládat o službách pro seniory a osoby s chronickým onemocněním. Řeč bude i o rodinách, které se rozhodly pečovat o tyto své blízké v domácím prostředí a psychických, fyzických i sociálních dopadech tohoto rozhodnutí. Posluchači se také seznámí s nabídkou a možnostmi domácí péče na území hlavního města.

Mamma Mia! skončí v Česku na SilvestraMuzikál Mamma Mia!, který v Praze dosud vidělo více než 210 tiisíc diváků, bude mít slavnostní derniéru na Silvestra, 31. prosince 2016 od 14 hodin (derniéra v Kongresovém centru bude pro velký zájem i o den dříve). „Licence nám končí poslední den v roce," uvedla producentka Renata Štupáková ze společnosti Dark Style Agency. Více se dočtete ZDE.

Na Letné se změní systém vytápěníCelkem třináct domů na Letné v ulicích Jana Zajíce, Korunovační a Nad Královskou oborou čeká před příští topnou sezónou změna topného média. Parovodní potrubí nahradí modernější a úspornější horkovod. Obyvatelé by měli podle tvrzení radnice ušetřit více než 700 korun měsíčně. Praha 7 zároveň odmítla návrh soukromé společnosti na zajištění dodávky tepla výstavbou místní plynové kotelny. „S vytápěním pomocí horkovodů jsou dlouhodobě dobré zkušenosti. Plyn je oproti tomu s ohledem na mezinárodní situaci značně nejistým médiem," uvedl k tomu Kamil Vavřinec Mareš, zástupce starosty Prahy 7.

Z Palmovky nepojedou noční tramvajeCestující v Praze musí počítat s dalším omezením tramvajové dopravy v okolí Palmovky. Mezi stanicemi Palmovka a Dělnická od neděl nejezdí večerní a noční tramvaje. Důvodem je údržba tramvajové trati, která potrvá pátku 18. března. Obousměrná výluka se dotýká všech linek, které trasou projíždějí mezi 20.00 a 4.30 hodin. Náhradní autobusová doprava v zastávkách Palmovka, Maniny a Dělnická je značena jako X1. Linka 1 končí ve směru z Petřin na Výstavišti Holešovice, ve směru ze Spojovací na Palmovce. Linka 3 je ve směru z Modřan ukončena ve stanici Bílá Labuť. Linka 12 z Barrandova končí v Dělnické a linka 25 z Lehovce končí v zastávce Palmovka. Náhradní trasy mají i noční tramvaje číslo 52 a 54. Více se dočtete ZDE.

Kapela chystá svůj největší koncertPřestože se populární kapela Mandrage právě nachází na svém zatím největším a nejnákladnějším turné, bude jejich pražská zastávka ve Foru Karlín ve středu 23. března ještě o laťku výš. Hudebníci dokonce hovoří o mezníku ve své historii. „Ve Foru Karlín si budeme moci dovolit to, co nám jiné o něco menší sály neposkytnou. Navezeme tam super techniku, světla a i pódium bude vypadat monstrózněji než na celém turné. Zároveň to bude náš největší samostatný koncert," řekl kytarista Pepa Bolan. Dojde i na křest nového alba. Program ve 20 hodin zahájí dvě předkapely: Eletric Ladya Animé, Mandrage začnou ve 21.30 hodin.

Cholupice připravují jarní úklid okolíDo programu Ukliďme svět se zapojila také městská část Praha - Cholupice. Ekologická akce se koná již podruhé ve spolupráci s Českým svazem ochránců přírody a dobrovolníky z řad veřejnosti, kteří pomáhají s úklidem znečištěných ploch ve svém okolí. Iniciátorkou celého projektu je obyvatelka Cholupic Markéta Hojná. Plánovaný termín úklidu je v sobotu 19. března od 9 hodin, sraz bude u trafostanice v ulici K Dýmači v. Poté je plánováno opékání buřtů a sousedské posezení ve vinotéce.

V centru Radotína vzniknou nové domyDeveloperský projekt, který by měl proměnit nevyužívaný brownfield při ulici Na Betonce nedaleko nádraží Praha - Radotín v moderní centrum, se začíná realizovat. Začátek prací slavnostně odstartoval poklepáním na základní kámen starosta Karel Hanzlík společně se zástupci developera a dodavatele stavby. V rámci etapy A se postaví dva bytové domy se sedmdesáti šesti byty a šest řadových domů. Stavební práce na této fázi projektu by měly trvat do února 2017. V etapě B je naplánovaná výstavba dalších sto třiceti čtyř bytů. Více se dočtete ZDE.

V Mníšku proberou rozpočet s občanyO budoucích investicích, zadlužení města, nových chodnících či poplatcích za odpady bude vedení Mníšku pod Brdy diskutovat se svými obyvateli. Čeká je od pondělí 14. do středy 16. března trojdenní setkávání jednáním zastupitelstva. Smyslem akce je využít neformálního způsobu přiblížení návrhu rozpočtu veřejnosti a umožnit občanům klást individuální otázky k rozpočtu.

Roztocké koncerty. Budou třiMuzeum v Roztokách u Prahy uspořádá trojici koncertů. V neděli 20. března to bude koncert komorního smíšeného sboru Local vocal - k derniéře výstavy Pellé-Braunerová, cesty osudů mezi Čechami a Francií, v pondělí 21. března koncert Pražského komorního kytarového orchestru a žáků Základní umělecké školy Roztoky a v neděli 3. dubna koncert smyčcového kvarteta Amo La Musica s Arianou Tomsovou.

Noc na Karlštejně opět na KarlštejněJeden z nejznámějších českých muzikálů, Noc na Karlštejně bude v létě po 45 letech poprvé znovu uveden na na nádvoří hradu Karlštejn. Stane se tak u příležitosti letošních oslav 700. výročí narození císaře Karla IV. „Jde o mimořádné a jednorázové uvedení na počest jubilea," uvádí kastelán Jaromír Kubů. Půvabná komedie Jaroslava Vrchlického o císaři Karlu IV. a jeho hradě Karlštejně, na němž nesměly přebývat ženy, bude uvedena v novém nastudování Václava Knopa. Obsazení bude známé na začátku dubna. Na Purkrabském dvoře je plánováno deset představení od pátku 1. července do soboty 6. srpna, vždy v pátek a v sobotu večer.

Dobrá zpráva pro PražanyPracovníkům pražské zoo a jejich spolupracovníkům se v neděli podařilo odchytit posledního z osmnácti ibisů skalních, kteří 1. března unikli ze sněhem poškozené voliéry. K odchytu posledního ptáka došlo na fotbalovém hřišti v Řeporyjích. Více se dočtete ZDE.

Číslo dne: 15Až o 15 procent plánuje zlevnit pronájem hrobů Pražská správa hřbitovů. Důvodem je podle správy neobsazenost části hrobových míst a dobré hospodaření. Více se dočtete ZDE.