Provozovatel dostal roční výpovědní lhůtu, v jejímž rámci se díky personálním i technickým opatřením podařilo situaci zlepšit. Vedení městské části nyní vzalo výpověď zpět. Klub ale musí dodržovat přísnější podmínky.

Praha 11 se zapojila do pomoci bezdomovcům.
KRÁTCE: Jedenáctka se zapojila do pomoci bezdomovcům

Dětské hřiště v Kinského zahradě se uzavřelo
Dětské hřiště Nad Vodopádem v zahradě Kinských prochází opravou. Platí tak do něj zákaz vstupu. Znovu se malým návštěvníkům otevře v neděli 21. ledna. V rámci prací se vymění dosluhující dřevěné kůly v okolí nástupních a dojezdových ploch skluzavek. Zájemci můžou v době uzavírky využít některé z dalších hřišť na Petříně. Lesy hlavního města, které hřiště provozují, prosí návštěvníky, aby respektovali zákaz. Zejména je třeba nevstupovat do míst, kde se pohybuje těžká technika. Rekonstruovat se bude v závislosti na aktuálních klimatických podmínkách.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: O osm ježků se postarají žáci

Zaskočí favoritky? Na palubovku USK přijíždí neporazitelný KurskBasketbalistky USK Praha dnes od 19 hodin přivítají na své palubovce dosud nejtěžší soupeřky v aktuálním ročníku Evropské ligy. Přijede totiž ruský Kursk, obhájce titulu a jasně vedoucí celek skupiny A. Pražanky by v případě vítězství udělaly veledůležitý krok k jistotě postupu do čtvrtfinále, budou to mít ale extrémně obtížné. Vždyť Kursk v Evropské lize neprohrál už od března 2016 (celkem 28 zápasů v řadě) a v listopadu doma přehrál USK jasně 109:88. Favorit spoléhá jak na výborné Američanky, tak třeba na Srbku Sonju Petrovičovou, ještě nedávno oporu Pražanek.