S vybraným uchazečem bude uzavřena smlouva o smlouvě budoucí na pronájem prostoru sloužícího podnikání. Předpokládaný termín zahájení rekonstrukce je třetí čtvrtletí roku 2017, dokončení v roce 2018. Nájemní smlouva bude uzavřena na dobu určitou 10 let.

Říjen bude patřit kavárnámKáva a kultura. Říjen bude patřit festivalu Kavárny naživo. Startuje se už dnes od 16 hodin v Kafe Komedie. Čekejte program plný akrobatických kousků, cestovatelských přednášek, humorných divadelních vystoupeních a živě hravých hudebních čísel.

V Lucerně zahraje PassengerHrával po ulicích za drobné, dnes britský muzikant Passenger vyprodává haly po celém světě. Už v neděli 2. října se představí v doprovodu své kapely i pražskému publiku ve Velkém sále Lucerny. Zpěvák a skladatel vlastním jménem Mike Rosenberg proslul především hitem Let Her Go, které na serveru Youtube viděla více než miliarda lidí. Pro český koncert si připravil skladby ze svého nového alba i starší písně. Vstupenky za 750 Kč jsou stále v prodeji.

Runtour pomůže dětem Běžecký svátek uvidí v sobotu pražský park Ladronka, kde se uskuteční finálový běh seriálu Česká pojišťovna RunTour. Už nyní je jasné, že bude po všech stránkách rekordní. Počet účastníků bude atakovat hranici tří tisíc a právě jejich počet určí, zda se organizátorům podaří vybrat kýžený jeden milion korun na charitativní účely na konto zrakově postižených dětí z Nadace Leontinka.

Kam za kulturou

Když tanec, tak na nádraží!ČT art zve v pátek večer příznivce tance na Nákladové nádraží Žižkov. Večer „ČT art naživo Soul of Latin" představí současnou tvář tanečních stylů salsy, bachaty a argentinského tanga. Připravena je i výuka základních kroků. Večer začíná v 19 hodin a skončí hodinu po půlnoci.

Oslava 135. narozeninŠvandovo divadlo slaví 1. října už 135. narozeniny. Divákům ten den věnuje 135. reprízu komedie Cry Baby Cry. Ve foyer bude odhalena Výtvarná zeď Jozefa Huga Čačka. Za historií Švandova divadla se pak ještě 25. října ohlédne další díl Scénických hovorů, jehož hosty budou oblíbení herci Klára Cibulková a Robert Jašków.

Pan Theodor MundstockVe Studiu hrdinů je od května k vidění inscenace Pan Theodor Mundstock, inspirovaná stejnojmennou knihou Ladislava Fukse. Nově v prostorách divadla zakotvila výstava s názvem Mon, která na hru volně reaguje. Autorkou děl je výtvarnice Markéta Hlinovská, která se v nich snaží reagovat na rytmus hry.

Čtěte také: Pražané si mohou na hodinu půjčit jízdní kola zdarma