K aktuálním tématům, která radnice společně řeší, tak patří zóny placeného stání, plánovaná humanizace Severojižní magistrály, dobudování městského silničního okruhu či změny v hromadné dopravě. Městské části si v rámci memoranda poskytují zejména odbornou pomoc.

Lesy hlavního města slavnostně zahájily činnost nového ekocentra Prales.
KRÁTCE: Ve Kbelích se otevřel Prales

Arnika zkoumá prach z pražských budovNezisková organizace Arnika sbírala ve 45 pražských budovách prach. Ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze teď bude analyzovat, jestli obsahuje těžké kovy. Rozsáhlý výzkum zahrnul domácnosti, veřejné budovy, kanceláře, ale například i tiskárnu nebo zubní laboratoř. Na základě výsledků vznikne studie, která by měla objasnit například to, zda je prach z nitra budov odrazem kvality životního prostředí v lokalitě.

Veletrh vědy začíná už pozítříTřetí ročník populárně naučné akce pořádané Akademií věd nabídne opět to nejzajímavější ze současné vědy na jednom místě. Celkem se na veletrhu v PVA Expo Praha v Letňanech představí více než osmdesát vystavovatelů. Svou činnost představí Akademie věd, univerzity a science centra. Pro návštěvníky bude připravená i vesmírná a věděcká show nebo promítání věděckých filmů. Veletrh potrvá do soboty 10. června.

Kam za kulturou

Dejte si Bubenský slunovratMezi 21. a 25. červnem se nádraží Praha-Bubny promění v alternativní kulturní scénu. Bubenský slunovrat nabídne publiku koncerty, divadlo, happening i vernisáž výtvarných děl. Vystoupí tu mj. zpěvačka Irena Budweiserová nebo soubor Farma v jeskyni, ale i osobití muzikanti, divadelníci a další špičkoví umělci, kteří nejsou součástí hlavního proudu, třeba kapela Allstar Refjúdží Band.

Knížka za dobré známkyPokud jsou vaše ratolesti připravené setkat se s pořádnými rošťáky, pak je bestseller britského autora Davida Walliamse Nejhorší děti na světě pro ně jako stvořený. V rámci akce Chytré knihy pro chytré děti jej nabízí v tyto dny nakladatelství Argo se slevou. Třeba jako dárek za dobré vysvědčení. Obsahuje deset báječně zlomyslných historek o deseti dětech s nejrůznějšími neřestmi, jako je válení před televizí nebo neslušné slintání. Ilustrace jsou dílem Tonyho Rosse.

Současná Palmovka.
KRÁTCE: Lidé promluví do budoucí podoby Palmovky

Nová muzika talentovaného zpěvákaLetošní dvojnásobný vítěz hudebních Cen Anděl v kategorii Zpěvák a Objev roku Thom Artway vydá v červnu nový singl In Your Mind. V letních měsících Thom Artway zahraje na Prague Metronome Festival, United Islands, Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech, Rock For People a Sázavafestu. Během léta vystoupí také na několika samostatných koncertech v Čechách a na Moravě.