Záchranáři ho ale dokázali vyprostit a nezraněného ptáka opět vypustili do volné přírody. Pracovníkům stanice letos prošlo rukama 4017 zvířat nejrůznějších druhů.

Česko zpívá koledy na Staroměstském náměstí.
KRÁTCE: Česko bude opět zpívat koledy

Řidička nadýchala 2,5 promile, i tak zkusila ujet
Pomalou jízdou ve stříbrném vozidle poškozeném nehodou a s protrženými zadními pneumatikami na sebe upozornila řidička pohybující se v Krnské ulici v Praze 9. Strážníkům navíc po zastavení tvrdila, že vůbec netuší, kde se jí dopravní nehoda mohla stát. Na základě dechové zkoušky u ní hlídka následně prokázala 2,5 promile alkoholu v krvi. Řidička se přesto pokusila strážníkům opakovaně ujet. Po zastavení vozu se snažila dokonce z místa odejít. Strážníci ji tak museli s pomocí pout zadržet. Případem se nyní zabývají policisté.

Bludiště Radotín
KRÁTCE: Radotínští se postaví proti zrušení bludiště

Divočina na Černém Mostě se promění v park
Na Černém Mostě začaly terénní úpravy pozemku na kraji sídliště Vybíralova v sousedství kulturního centra Plechárna. Vedení metropole tak započalo přeměnu zanedbaného pozemku nazývaného Divočina na místo, které bude sloužit místním obyvatelům k setkávání a trávení volného času. Na budoucnosti areálu se mohou podílet i občané, kteří mohou navrhnout a společně s architekty vymýšlet, jak bude prostor vypadat. Mezi návrhy se objevily například instalace cvičebních prvků pro seniory, stoly s lavičkami pro hraní deskových her či vytvoření zóny pro pikniky. Pilotní projekt pak získá finanční podporu magistrátu. Náklady na přeměnu pozemku nepřesáhnou 910 tisíc korun. 

Kluziště na Letné.
KRÁTCE: Radnice připravila tři nová kluziště