Vzájemně se tak podpořili na cestě k vysněným handbikům a speciálním kolům. V loňském roce jízda pomohla osmi lidem částkou přes 500 tisíc korun. Jedním z nich je i Pavel Kovář, kterému ve 24 letech změnil život nešťastný pád do vody, když ochrnul na třech čtvrtinách těla. Nyní už jezdí na svém vlastním handbiku. „Sport byl můj život a cítil jsem, že se k aktivnímu životu musím vrátit. Díky Birell jízdě už jezdím a maximálně si to užívám," řekl Pavel Kovář.

Žižkov bude pohár v Klatovech hrátOdvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil. Kdo by neznal tato králova slova z legendární pohádky Pyšná princezna. Nějak podobně se musí cítit v Klatovech. Tam se totiž nakonec zápas fotbalového Poháru FAČR proti Viktorii Žižkov hrát bude. Domácí klub na svých stránkách uvedl, že zápas byl zrušen a Klatovy automaticky postupují do druhého pohárového kola, ale vše je jinak, hrát se bude. Bude se ale hrát jindy, místo tohoto víkendu byl zápas přeložen na čtvrtek 30. července od 17 hodin.

Letiště nabízí lidem dvě půjčovny knihV letištních terminálech byly instalovány dvě knihovny, a to vedle restaurace v Terminálu 1 a v relaxační zóně v Terminálu 2. Knihy, včetně cizojazyčných, jsou určeny pro všechny cestující. Každý cestující tak má možnost zkrátit si čekání na odlet čtením zajímavé literatury. Pokud se někomu kniha zalíbí, může si ji i odnést a na oplátku třeba doplnit knihovnu o jinou.

Praha odvolala ředitelku botanické zahradyRadní hlavního města odvolali ředitelku Botanické zahrady hlavního města Prahy v Troji Věru Bidlovou. Důvodem odvolání byly podle radní Hany Novákové (ČSSD) nesrovnalosti v hospodaření. Bidlová vedla zahradu od 1. června 2012, odvolána byla k letošnímu 21. červenci. Dnes již bývalá ředitelka se ke svému odvolání nechtěla vyjadřovat. Více čtěte ZDE.

Na Gutovce bude legenda 'skejťáků'V sobotu 25. července od 16 hodin ve volnočasovém areálu na Gutovce předvede svoje umění legenda světového skateboardingu Tony Hawk. V čele svého pětičlenného týmu Birdhouse skateboards zakončí „skejťácký" mistr na desítce exhibiční turné po Evropě, při kterém vystoupil v Anglii, Dánsku, Francii, Španělsku a Německu. Vstup na akci je zdarma. Sedmačtyřicetiletý Tony Hawk patří mezi nejslavnější skateboardisty na světě, známý je kromě jiného i sérií videoher, nesoucí jeho jméno.

U dvou věžáků je stále uzavírkaČást ulice Hviezdoslavova v části u Modré školy na Jižním Městě v Praze musela být celá uzavřená. Totiž v místě povoleného výkopu vedl vodovodní řad, který Pražské vodovody a kanalizace nemají ve své pasportizaci zanesen. Objevili ho tak náhodou a zjistilo se, že tento vodovodní řad podmáčel podloží pod celou silnicí Hviezdoslavova a vytvořila se zde velká kaverna. Uzavření v části od ulice U Modré školy k Anežce Malé proto ještě potrvá.

Opatření proti povodním opravíRada hlavního města Prahy tento týden schválila návrh smlouvy na rekonstrukci protipovodňové ochrany městské části Praha Modřany, která pochází z roku 1989. Oprava by měla trvat tři měsíce. Veřejná zakázka řeší rekonstrukci dosedacího prahu těžkého hrazení a opravu povrchů hradidel a betonových ploch. Součástí rekonstrukce bude i repasování 15 kusů těžkých hradidel v délce čtrnácti metrů, uskladněných v blízkosti železničního mostu. Dále bude obnoven nátěr na vodicích profilech hradidel v bočních pilířích mostu. Celková cena opravy přijde na více než dva miliony korun.

Mladým to na CEE cupu stříleloHned 31 gólů padlo ve čtvrtečních čtyřech zápasech juniorského fotbalového turnaje CEE cup, mladí střelci se tedy pořádně činili! Nejvíce, rovných deset, se jich zrodilo při výhře Sarajeva nad Wislou 7:3. Dnes se do hry zapojí i kompletní pražský trojlístek účastníků Bohemians, Slavia i Sparta. Čtvrteční výsledky: Fluminense FC (Brazílie) - Vasas Kubala Academy (Maďarsko) 5:1, Swansea City AFC (Anglie) - FC Academy Panděv 3:3 (Makedonie), Olympic FC (Austrálie) - Hajduk Split (Chorvatsko) 1:8, Wisla Krakow FA (Polsko) - FK Sarajevo (Bosna a Hercegovina) 3:7 Páteční program na Strahově: Bohemians Praha 1905 - Swansea City AFC (Anglie) od 10 hodin, Sparta Praha - Hajduk Split (Chorvatsko) od 12.30 hodin. Páteční program na Uhelných skladech: AS Trenčín (Slovensko) - Fluminense FC (Brazílie) od 15 hodin, Wisla Krakow (Polsko) - Slavia Praha od 17.30 hodin.

Dobrá zpráva pro PražanyVoda ve většině pražských přírodních koupališť je podle hygieniků vhodná ke koupání. Nejlepší kvalitu vykazuje voda v Motole, Divoké Šárce a Radotíně, kde se na čištění vody podílí vodní rostliny. Ve Džbánu je voda méně průhledná, a to už od začátku sezony, přesto se v ní dá bez problémů koupat. Špatná situace je v Hostivaři a na Šeberáku.

Číslo dne: 11V Praze se na přelomu června a července uskutečnil nejdelší kongres, který kdy Česká republika hostila. Šlo o Kongres Mezinárodní unie geodetické a geofyzikální (IUGG). Přes 4000 delegátů utratilo během 11 dnů v Česku přes 200 milionů korun.