Horolezeckým způsobem bude zkontrolován stav skal a ručně, pouze za pomoci mechanických prostředků, budou případně uvolněny kameny hrozící samovolným zřícením. Prostor budou z bezpečnostních důvodů zajišťovat hlídky městské policie.
Přírodní rezervace se rozkládá na skalnatých úbočích Šáreckého potoka, území se nachází na okraji Prahy 6.

Dubnová setkáníV rámci setkávání s obyvateli se už uskutečnila historická procházka po Motolském údolí. Na zítřek je naplánována cyklovyjížďka a urbanistická procházka. V příštím týdnu pak architekti z ateliéru A69 počítají se sousedskými setkáními. „U setkání nad mapou se řeší koncepčnější věci, jako doprava nebo prostupnost území. Procházka bude po předem vybrané trase. Budeme zastavovat a probírat úseky cesty. U vycházek mají lidé tendence zmiňovat i detaily, jako že se jim nelíbí konkrétní zábradlí, tady rozbitý chodník. Do detailů půjdeme v některých případech i ve studii," říkají architekti z ateliéru A69.

Praha 5 na dotacích rozdělí pět milionůSmíchovská radnice rozdělí na dotacích více než pět milionů korun. Peníze půjdou na kulturu, sport, obnovu kulturních památek nebo sociální služby. Tři čtvrtě milionu má například putovat na záchranu Malostranského hřbitova.

Praha nabídne byty nejen hasičůmMagistrát uvolnil městské byty, které prý obratem hodlá pronajmout některým vybraným profesím.Patřit k nim mají především pracovníci, kteří se často s nasazením života starají o samotný chod metropole. „Potřebují mít ke své práci vytvořené alespoň základní podmínky. Zlepšení jejich bytové situace k nim pochopitelně patří," vysvětlil radní pro oblast bytové problematiky a zdravotnictví Radek Lacko (ANO). Dodal, že půjde hlavně o záchranáře, hasiče, či strážníky.

Dobrá zpráva pro milovníky swinguV Praze v pátek odstartoval desátý ročník swingového festivalu Prague Spring Swing Festival. Až do neděle se budou konat swingové tančírny a semináře charlestonu, lindy hopu a dalších tanečních stylů 30. a 40. let se zahraničními lektory. Hlavní večer se chystá na sobotu do Velkého sálu Lucerny. Zahrají zde mimo jiné Melody Makers Ondřeje Havelky.  

Číslo dne: 50V Česku asi neexistuje slavnější dálkový pochod nežli ten z Prahy do Prčice. Podle jeho organizátorů se jedná o nejmasovější akci svého druhu s nejdelší nepřerušenou tradicí. Historie pochodu je dlouhá půlstoletí, poprvé se turisté na trať vydali 17. dubna 1966. Bylo jich tehdy skoro pět stovek. Letošní pochod se uskuteční 21. května.