Jelikož jsou stromy vysázeny v řadách, tak město nyní pracuje na přeměně místa, aby vypadalo jako pravý les. Také byla stržena stará dřevěná budka, kterou nahradí nová, jež poslouží jako zázemí.

Festivalový ŽižkovNákladové nádraží Žižkov uvítá festival Apríles, jehož hlavním tématem je pražský industriál. V rámci tohoto tématu je připraveno několik přednášek o tom, jak prázdné industriální objekty změnit na kulturní místa. Příkladem může být kromě nákladového nádraží holešovický Vnitroblock či divadelní scéna Alta, nebo nedávno řešené karlínské kasárny. Kromě přednášek se návštěvníci dočkají i hudebních a divadelních představení. Vstup na akci je 150 korun.

Bylinky. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Farmářský trh doprovodí slavnosti jarních bylinek

Sto zvířat zahajuje novou sezónuFanoušci ska si přijdou zítra na své. Kapela Sto zvířat vkročila do své dvacáté sedmé sezóny jistým krokem a s Písní na rtech. Pro tento rok sestavili klubový program sešitý z největších pecek a hitovek, a tudíž se můžete těšit na své oblíbené songy jako Píseň, Poprvé, Alice se dala na pití, Podpaží, Nejkratší cesta nebo Škola. Music Club JIŽÁK od 20 hodin

Kam za kulturou

Odstartoval veletrh AntiqueOd včerejška až do neděle mohou zájemci navštívit veletrh starožitností Antique. Ten se ve svém jarním vydání zaměřil na šperk jako krásný předmět, trvalou hodnotu i dobrou investici. K zajímavým exponátům v Novoměstské radnici v Praze podle pořádající Asociace starožitníků bude patřit třeba poslední šperk egyptské královské dynastie nebo unikátní kubistický prsten.

Prestižní cena pro Smetanovo trioSmetanovo trio dostalo ve středu v londýnském King's Place prestižní BBC Music Magazine Award v kategorii Komorní hudba. Uskupení, jež bylo stejnou cenou odměněno už před deseti lety, ji získalo za nahrávku kompletních klavírních trií Bohuslava Martinů. Cenu převzala členka tria, klavíristka Jitka Čechová.

Komunitní zahrada Na Smetance.
KRÁTCE: Zahrada Na Smetance se loučí

Studentská Thálie se vracíTradiční divadelní soutěž Studentská Thálie letos hledá kromě středoškoláků i talenty vyšších a vysokých škol. Jako vždy jde o dvě sekce napříč žánry (Autorský tvar minihry 1 až 15 minut a Autorský počin texty), vedle sebe soutěží mladí tvůrci činoherního, nonverbálního, muzikálového či tanečního charakteru. Vítězové budou vyhlášeni 4. června na Nové scéně Národního divadla.

Víkendové akce od 22. dubna 2017. Infografika. Zdroj: Redakce