Omezení postihne pouze linku číslo 22. V úseku Malostranská–Malovanka bude jezdit odklonem přes zastávky Chotkovy sady, Hradčanská, Prašný most a Hládkov.

Kunratický les otevře studánkyV sobotu 22. dubna na Den Země se v Kunratickém lese otevřou všechny studánky. Již 38. ročník akce pořádá místní tělovýchovná jednota Sokola. Vše odstartuje ve 13 hodin za kostelem sv. Jakuba Staršího. Následovat bude hudební vystoupení v podání sboru místní farnosti. Součástí programu je kromě jiného symbolické vítání jara v podobě vynášení Morany.

Knihkupectví Fišer. Ilustrační foto.
KRÁTCE: „Fišer“ se stěhuje do Karlína

Senioři z Onšova se vypravili za dětmi do pražské školkyOnšov, Praha – Senioři z onšovského domova důchodců nezahálí a před Velikonocemi se rozhodli zpestřit čas strávený ve školce dětem z Prahy 10, kam se vypravili už podruhé.
Do Prahy s sebou přivezli i drobné dárky a dobrou náladu. „Vyrobili jsme jim dárky k Velikonocům, například mejdlíčka a upekli velikonoční beránky. Kromě toho jsme děti potěšili i tím, že jsme jim přečetli pohádky a zazpívali naši verzi Ódy na radost," vyjmenoval ředitel domova důchodců v Onšově Václav Jaroš.
Ani děti však seniory neuvítaly s prázdnou. „Zarecitovaly několik básniček a zazpívaly nám písničku Pec nám spadla. Nebyla to však obyčejná verze, kterou všichni známe, ale předělaná přímo o Onšovu. To bylo krásné a všechny nás to moc potěšilo," usmál se Jaroš.
Klienti domova pravidelně navštěvují i jiné děti. „V rámci našeho mezigeneračního sdružení jezdíme za dětmi do dětského domova v Senožatech, do školky v Košeticích a do zmiňované školky na Praze 10," přiblížil aktivity seniorů Jaroš.