Svatováclavská koruna, žezlo a jablko byly vystaveny v Gočárově vitríně, která byla zhotovena v roce 1929. Za první den si klenoty prohlédlo asi 2500 lidí, poté průměrně necelých 2900 lidí. Při předchozích výstavách to bylo kolem 3000 návštěvní­ků denně.

Vůbec posledními návštěvníky, kteří si klenoty dnes v podvečer prohlédli, byla rodina z USA. „V Česku jsem už pět měsíců. Jsem tu na stáži na Karlově univerzitě," řekl  Američan. Právě u příležitosti 700 let od výročí narození jejího zakladatele, císaře Karla IV., byly klenoty výjimečně vystaveny.

Naposledy byly klenoty vystaveny v květnu roku 2013 u příležitosti nástupu Miloše Zemana do prezidentské funkce. Za deset dní je tehdy vidělo 31 tisíc lidí, při výstavě před pěti lety 32 050 lidí, podobně jako v roce 1998. V roce 2003 si přišlo klenoty prohlédnout 44 475 lidí.

Na Hradě mohou lidé nadále navštívit i další výstavy, které připomínají panovníkův odkaz. Na výstavě Koruna na dlani je vystavena kopie Svatováclavské koruny společně s kopiemi žezla a jablka z doby Karla IV. Expozice Žezlo a koruna návštěvníkům přiblíží historii korunovací českých králů. Uvidí na ní také korunovační plášť a korunovační kříž, které jsou jindy vystavovány s korunovačními klenoty. Výstava Koruna království zase přibližuje Karla IV. jako stavitele.

Výročí narození Karla IV. v Česku připomínají i další kulturní akce a počiny. Vrcholem karlovských oslav byla v sobotu 14. května mše v katedrále svatého Víta, jíž se účastnil i prezident Miloš Zeman, nejvyšší představitelé státu a zástupci evropských panovnických rodů.

Čtěte také: Výstavu o Karlu IV. za dva týdny vidělo 10 tisíc lidí