Ta začala v polovině června a potrvá až do září. O víkendu se budou moci návštěvníci seznámit kromě figurálního umění i s tamní hudbou, tancem, módou a především kuchyní. "Ochutnáte západoafrické speciality a dobroty z Pobřeží slonoviny, fair trade produkty, africkou kávu i osvěžující lahodné limonády. V neděli si nenechte ujít živou kuchařskou show s vařením z hmyzu," uvedla spoluautorka projektu Hana Homolková.

Africká výstava v botanické zahradě. Infografika.Zdroj: RedakceProgram se bude po oba dva dny odehrávat od 10 do 20 hodin. Připraveny jsou taneční a bubenická vystoupení, přehlídka oděvů z brokátu, návštěvníci si mohou sami vyrobit šperk a nalíčit se ve stylu tradiční masky.

Takto vypadal loňsky ročník festivalu.
Ve čtvrtek začne filmový festival Mezipatra. Uvidíte snímky z Afriky i z Asie

Africké léto začalo v botanické zahradě už v polovině června výstavou kamenných soch. "Jezdíme je sami vybírat mezi sochaře do umělecké komunity Tengenenge už od roku 2011 a se sochaři se tak osobně známe," vysvětlila Homolková. Galeristé sochy nakupují za hotovost a poté je vystavují a prodávají v České republice.

Obdobně komunitu podporují i další organizace z celé Evropy i Ameriky. Součástí projektu je i dvoudenní sochařský workshop, který se uskuteční první víkend v srpnu. Účastníci budou pracovat se stejným materiálem jako afričtí umělci, tedy s hadcem. Kromě Afrického léta je na prázdniny nachystaná celá řada dalších akcí.

Banner Den Afriky.
Jízda tramvají ukáže potřebu pomáhat Afričánkům