Opozice ale starostovi vyčítá, že s reakcí přišel pozdě. „Rozhodnutí je to správné, mělo ale přijít dříve," okomentoval zastupitel Antonín Nechvátal, který na celou kauzu upozornil. Kromě toho politikům vadí, že se zájem o případ omezuje pouze na fakt, že radnice za rozhovor zaplatila. „Nemyslím si, že je problém v částce, ale v otázce, co je vůbec úkolem osobnosti starosty," připomněl zastupitel Jakub Stárek.

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář.
Radnice za článek v Playboy zaplatila skoro 50 tisíc korun

Úkolem se bude zabývat Výbor pro komunikaci a média 

Dalším krokem vedení městské části je vytvoření předpisů pro inzerci a PR. „Nebyly porušeny žádné vnitřní předpisy, radnici ale chybí jakákoliv pravidla pro zadávání inzerce i její zpětná kontrola," popsal starosta.

Úkolem se nadále bude zabývat Výbor pro komunikaci a média. Do dalšího rozporu se zastupitelé dostali i v tom, zdali mají být potrestáni příslušní úředníci. Starosta navíc nechtěl prozradit, kdo přesně je za celou věc zodpovědný. „Nebudu ukazovat prstem na konkrétní osoby," oponoval.

Starosta Čižinský pracoval jako vrátný polikliniky.
Starosta skončil jako vrátný, radní mezi dlaždiči. Praze 7 „vládli" studenti

Zastupitelstvo se rozhodlo jinak 

Návrh, aby nebyli potrestání úředníci, vznesl Jakub Stárek. „Pro mě je nepřijatelné, aby za rozhodnutí politiků nesli zodpovědnost zaměstnanci úřadu," uvedl. Zastupitelstvo ale nakonec rozhodlo jinak. Podle jejich stanoviska se tak naplní starostův slib, že se obdobný lapsus už nebude opakovat, protože pracovníci, kteří se ho dopustili, už nebudou danou práci vykonávat.

Úřad městské části Praha 6.
Radnice Prahy 6 omezuje demokratické principy, tvrdí tamní opozice