Herman řekl, že je ve spojení s Občanským sdružením majitelů domů, se kterým chce o bydlení pro Pražany důchodového věku jednat. „V Praze je to téma vysoce aktuální, které se týká každého, každé rodiny," řekl. Někdejší ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů si za další důležité téma vybral vyrovnávání s minulostí. V Praze se chce také zaměřit na boj s korupcí.

Podle Gabala stát zanedbává rozvoj Středočeského kraje. „Obce začínají vzkvétat a být malebné tam, kam dosáhne ruka vlastníků – fasády, zahrady, ale strašně strádá tam, kde by měl být vidět stát," řekl Gabal. Kraj potřebuje posílit silniční i kolejovou infrastrukturu, zlepšit vybavenost obcí nebo dostupnost služeb v nich, uvedl. „Přitom si musíme uvědomit, že Středočeský kraj je pro českou ekonomiku naprosto strategický," do­dal.

Sociolog se chce v předvolební kampani prezentovat na internetu. Hojně využije svůj facebookový profil a nechá si aktualizovat webovou prezentaci. Na internetové stránce chce zveřejňovat své názory a komentáře. S občany se bude setkávat také osobně.

Na kontaktní kampani chce stavět i Herman, který chce hovořit s Pražany v ulicích města. Lidovci využijí také billboardy a propagaci ve sdělovacích prostředcích.

KDU-ČSL schválila kandidátky pro předčasné volby v úterý. Její předseda Pavel Bělobrádek bude lídrem v Královéhradeckém kraji. Například v Plzeňském kraji je lídrem předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása.

Lidovci se budou v říjnových volbách snažit dostat zpět do Sněmovny, kterou museli opustit po neúspěchu ve volbách v roce 2010. Tradiční strana české polistopadové politické scény bývala i členem několika koaličních vlád.