„Pro některé rodiny a klienty našich azylových domů, žijící v nepříznivých sociálních podmínkách, přináší kampaň „Z lásky k dětem" nejen pomoc, ale také radost. Za toto náleží všem, kteří kampaň podpořili, velké poděkování," řekla Miroslava Jirůtková, vedoucí Programového oddělení Úřadu ČČK.

Prostředky získané v rámci této kampaně jsou určeny především k podpoře rodin a matek s malými dětmi, které pobývají v azylových domech provozovaných Českým červeným křížem. Díky kampani mohou azylové domy poskytnout dětem další komfort, ať již ve formě například Pampers plenek, tak zakoupením oblečení, hygienických potřeb, povlečení či školních potřeb. Mohou také pomoci k zajištění ročního školního stravování či pobytu v jeslích.

„Jsme velice rádi, že si tolik zákazníků vybralo značky P&G, jako jsou Ariel, Lenor, Pampers nebo Gillette, a tím pomohlo alespoň trochu zlepšit život potřebných rodin v Česku," uvedl Petr Bena, obchodní ředitel společnosti Procter & Gamble.

„Chtěli bychom poděkovat všem našim zákazníkům za jejich účast a jsme nadšeni, že se jich tolik do iniciativy zapojilo. Bez nich by program realizovat nešlo," dodal vedoucí oblasti Mediální marketing/Distribuce a tiskový mluvčí Kauflandu Michael Šperl.

Přispěla i modelka Lucie Křížková

Ambasadorkou projektu se stala moderátorka a modelka Lucie Křížková, která se také i se synem zastavila v prodejně Kaufland, nakoupila výrobky Procter & Gamble a podpořila tak děti v tísni. „Jsem ráda, že jsem mohla vykouzlit úsměvy na dětských tvářích a děkuji všem, kteří se také přidali," uvedla Lucie Křížková.

Kampaň „Z lásky k dětem" probíhala v České republice od 27. srpna do 7. října 2015. Mohl se jí zúčastnit každý zakoupením určitých produktů P&G během běžného nákupu v Kauflandu. Z prodeje vybraných značek - Pampers, Ariel, Lenor, Jar, Bonux, Always, Gillette, Old Spice, Head & Shoulders a Pantene - bylo 1 procento věnováno Českému červenému kříži.

Na programu se podíleli i zaměstnanci P&G. Věnovali hračky, které budou oblastní spolky Českého červeného kříže dále distribuovat potřebným dětem.