Letošní Cannafest už v pátek navštívily davy lidí prahnoucí po nejrůznějších konopných výrobcích. „My jsme tu byli s manželem už loni a důchodcům rozdávali konopná semínka zdarma. Letos jsme je zatím nenašli. Konopí využíváme k léčebným účelům. Jsem přesvědčená o tom, že jde o zázračnou bylinuseniorka Ludmila.

Návštěvníci si tak mohou na veletrhu koupit léčebné konopné masti, čaje či třeba konopný olej. Současně si také mohou pochutnat na zákuscích z konopné mouky. Pokud si chcete okořenit svůj sexuální život, u dívek v oblečení jeptišek si můžete vyzkoušet lubrikační gel z konopí. Ten vám „jeptišky“ namažou na rty a do pár minut můžete sami pozorovat účinky.

Umtrh na Malostranském náměstí můžete navštívit v pátek a v sobotu.
Šperky z pryskyřice či zombie plyšák. Ručně vyráběné dárky koupíte na Umtrhu

„Tak zhruba 10 minut člověku pak lehce vibrují rty. Tento lubrikant stojí 550 korun. Nabízíme tu ještě jeden, hřejivý. Zájemci si u nás mohou pořídit i dřevěná dilda,“ vysvětlily dívky ze španělské společnosti Oh! holy Mary.

Pokud jste spíše střídmější povahy a máte rádi konopné oblečení, pak se zastavte v Konopné dílně. Můžete si tu pořídit ručně vyráběné košile, boty či ručníky. „Nejvíce si zatím lidé kupují pytlíky na chleba. Vše děláme ručně, od zpracování konopí do příze až po výrobu oblečení. Ceny produktů se liší, ale metr látky stojí asi 450 korun,“ popsal Petr Chelčický z Konopné dílny.

Oblečení ze zelené rostlinky si tu nakoupil i Sky Dancer, který přijel do Prahy jen kvůli Cannafestu až z Velké Británie. „Jsem tu už popáté a musím říct, že jde o jeden z nejlepších veletrhů konopí v Evropě. Nejraději mám tento stánek s oblečením. Koupil jsem si tu už košili a kalhoty a jsem nadšený,“ podotkl Brit.

Park Stromovka.
Stromovka prokoukla. Po třech letech končí celková rekonstrukce centrální části

Někteří do Letňan dorazili z mnohem prostších důvodů. A to s cílem nakoupit tu kvalitní konopná semínka. „Byl jsem tu už loni a koupil jsem tu pár semínek. Nejkvalitnější podle mě mají v Sensi Seeds,“ upřesnil Suli. Na Cannafestu si kromě nákupů můžete užít i doprovodný program, jehož součástí jsou nejrůznější přednášky, například o léčivých účincích konopí. V sobotu večer na veletrhu promluví například český chemik a vědec Lumír Hanuš.

Pokud si budete chtít odpočinout, můžete si dát konopné pivo a užít si letos nově skate zónu, ve které vás povzbudí živá hudba. Ani tento rok pak nebude chybět tradiční afterparty, která se uskuteční v pátek večer v holešovickém klubu Centrála. Cannafest můžete navštívit o víkendu, a to od 11 do 20 hodin v sobotu. V neděli veletrh skončí o dvě hodiny dříve. Za denní vstupné zaplatíte 200 korun.