Ve výbězích lze v závislosti na počasí opět vidět například návštěvníky velmi oblíbené lemury či atraktivně zbarvené africké kopytníky bongy horské. U kasuárů, antilop vraných nebo pand červených probíhají námluvy a chovatelé hlásí zajímavé přírůstky.

Zoo Praha se podílí na návratu zubrů na Kavkaz. S mladou samicí Prťkou se rozloučili její kmotři, herci Veronika Freimanová a Václav Kopta.
Vydrž, Prťka, vydrž? Zoo Praha posílá mladou zubřici na Kavkaz

Probouzí se i volně žijící zvířata

Jedním z nejvzácnějších mláďat je agamka písečná, která se vylíhla minulý týden. Tento druh se specializuje na život v navátém písku, což jsou podmínky, které není snadné napodobit. Zoo Praha je v současnosti jedinou zoo na světě, které se daří agamky písečné odchovávat.

Z volně žijících zvířat ukončili zimování například skokani skřehotaví nebo ropuchy obecné. Kolem pestrobarevných květů krouží včely zednice, velké samotářské včely drvodělky nebo různé druhy motýlů. Volavky popelavé, které si areál zoo zvolily jako svůj domov rovněž samy, lze v těchto dnech pozorovat při hnízdění.

Dělnická olympiáda – Dělnické olympiády se za první republiky těšily velké oblibě, a i prezident Tomáš Garrigue Masaryk, který jinak dával přednost Sokolu, podporoval tyto tělocvičné akce. Na obrázku T.G.M. na druhé dělnické olympiádě v roce 1927.
Jak jsme žili v Československu. Holešovice proslavila cvičení dělníků i jatka

Jarní aktivita zvířat je také námětem nedělní procházky s průvodcem, při níž bude možné pozorovat námluvy vybraných druhů a poslouchat jejich hlasové projevy. Prohlídka „Jaro je tady“ trvá 90 minut a mohou ji absolvovat všichni zájemci s platnou vstupenkou. Sraz s průvodcem bude před hlavním vchodem do zoo v 11.00 a 13.00.