Co o životě v Hlubočepech říkají místní obyvatelé?

Štěpán Guman
"Na Hlubočepích je skvělé, že je tam Prokopské údolí, což je pro milovníka přírody ohromné plus. Na to, že Hlubočepy nejsou zrovna v centru, tak je tam překvapivě dobrá dostupnost městskou hromadnou dopravou."
Štěpán GumanZdroj: Štěpán Guman, Facebook

POHLED NA KOŠÍŘE ROKU 1931.
Jak jsme žili v Československu. Košíře - dělnická čtvrť s filmovými ateliéry

Co říká o Hlubočepech starosta městské části Praha 5 Pavel Richter?

"Ačkoliv si dnes v případě Hlubočep vybaví většina pražanů sídliště Barrandov, nesmíme zapomínat na to, že původní Hlubočepy jsou krásná, klidná čtvrť s rodinnými domky, téhož času jedna z nejvyhledávanějších v Praze."
Pavel RichterZdroj: Archiv VLP

DĚTSKÁ NEMOCNICE. Výstavba první části motolské nemocnice zachycena 2. dubna 1969.
Jak jsme žili v Československu. Motol - klidná čtvrť s rybníky i nemocnicí

O projektu Jak jsme žili v Československu

Kdo by odolal prohlížet si stará alba a zažloutlé fotografie dokumentující dobu minulou. Jak lidé před sto lety vítali vznik Československa, jaký byl spolkový život, ale i důležité mezníky v uplynulých sto letech ve vašem městě, obci nebo čtvrti. To vše budete nacházet každý pátek na stránkách vašeho regionálního Deníku. Připravili jsme totiž nový naprosto unikátní projekt Deníku Jak jsme žili v Československu, který bude mapovat 100 let od pádu Rakouska - Uherska až po současnost v řadě míst vašeho regionu.

Máte doma zajímavé snímky Vaší čtvrti z let 1918-1992 nebo byste chtěli vyprávět a podílet se tak na vzniku seriálu? Obraťte se na nás na e-mailové adrese redakce.prazsky@denik.cz.

PIVOVAR STAROPRAMEN. Smolení sudů ve smíchovském pivovaru. 17. 5. 1947.
Jak jsme žili v Československu. Smíchov - pražský Manchester