Co o životě na Smíchově říkají místní obyvatelé?

Katka Winkelhöferová Bydlení na Smíchově má své kouzlo. Bydlíme v příjemné a klidné ulici, pouze 10 minut chůze od metra a centra. Nedaleko je park Santoška nebo Bertramka. Jediné, co nás občas potrápí je přeplněnost popelnic na tříděný odpad a nedostatek parkovacích míst během pracovních dnů.

Katka WinkelhöferováZdroj: FB/Katka

Sametová revoluce. Až 800 tisíc lidí se sešlo v sobotu 25. listopadu 1989 na Letenské pláni, aby vyjádřilo v tento klíčový moment podporu Občanskému fóru.
Jak jsme žili v Československu. Holešovice - čtvrť průvodů a demonstrací


Co říká o Smíchově starosta městské části Praha 5 Pavel Richter? „Pokud bych měl zmínit jednu zajímavost z historie Smíchova, která mě zaujala, tak je to skutečnost, že před téměř sto lety při vzniku Československa měl Smíchov stejně obyvatel jako má dnes, přitom se rozprostíral na mnohem menším území.“

Pavel RichterZdroj: Archiv VLP

Pražské vzorkové veletrhy. Pohled na prostranství před Veletržním palácem. 11. září 1946.
Jak jsme žili v Československu. Bubeneč - rozdělená výstavní čtvrť

O projektu Jak jsme žili v Československu

Kdo by odolal prohlížet si stará alba a zažloutlé fotografie dokumentující dobu minulou. Jak lidé před sto lety vítali vznik Československa, jaký byl spolkový život, ale i důležité mezníky v uplynulých sto letech ve vašem městě, obci nebo čtvrti. To vše budete nacházet každý pátek na stránkách vašeho regionálního Deníku. Připravili jsme totiž nový naprosto unikátní projekt Deníku Jak jsme žili v Československu, který bude mapovat 100 let od pádu Rakouska - Uherska až po současnost v řadě míst vašeho regionu. 

Máte doma zajímavé snímky vaší čtvrti z let 1918-1992 nebo byste chtěli vyprávět a podílet se tak na vzniku seriálu? Obraťte se na nás na e-mailové adrese redakce.prazsky@denik.cz.