„My se domníváme, že při privatizaci mohlo dojít k nepřesnostem. I přesto ale pořád dáváme přednost jednáním," řekla Vlková. Záměr podat žalobu oznámili obyvatelé Písnice již loni v prosinci. Iniciativa uvádí, že byty byly převedeny v roce 1992 rozhodnutím ministerstva hospodářství na ČEZ s tím, že je mohou následně nabýt pouze jejich uživatelé, tedy nájemníci. Nešlo o předkupní právo, ale o striktní zákaz převodu ze státního vlastnictví na jiný subjekt. Vylučovat by to tak mohlo možnost uskutečněného prodeje firmě Kennial, tvrdí iniciativa.

Čtěte také: Jsem rád, že je to za námi, uvedl šéf ČEZ k bytům v Písnici

Soubor domů tvoří větší část sídliště 

Krúpa v uplynulých týdnech oznámil, že byty jeho firma nabídne k prodeji. Pro šéfa ČEZ Daniela Beneše je prodej ukončený. „Považuji to za uzavřený příběh," řekl před několika dny Beneš. Společnost se podle něj snažila provést celou transakci co nejtransparentněji a zároveň smysluplně a ekonomicky správně pro ČEZ.

Soubor panelových domů se 36 vchody tvoří větší část sídliště, které je nedaleko budoucí stanice metra D Písnice. Panelové domy byly postaveny v letech 1987 až 1990 a jsou po částečné rekonstrukci. Předmětem prodeje je také bytový dům v Bělocerkevské ulici v Praze 10.