Hudeček však uvedl, že naopak on dostal nabídku od hnutí ANO. „Zdvořile jsem to odmítl," řekl serveru Echo24.cz primátor.

Babiš později v telefonickém rozhovoru médiím řekl, že varianta Hudečkovy kandidatury za ANO existovala. Bylo to podle něj v době, kdy měl dosavadní pražský primátor problémy v TOP 09 a chtělo ho politicky zlikvidovat stranické křídlo kolem místopředsedy Miroslava Kalouska a Hudečkova vnitrostranického oponenta Jiřího Vávry.

V té době se podle Babiše uskutečnily tři schůzky. Nápad, že by Hudeček mohl kandidovat za ANO, prý přišel „od jednoho člověka" a Hudeček to prý tehdy nevylučoval. Babiš řekl, že o této variantě byl v té době také on ochoten uvažovat. „To byla situace před půl rokem, to je passé," řekl novinářům předseda ANO. Dodal, že Hudeček později změnil rétoriku a rozhodl se jinak.

Předvolební bilboardy všeho druhu i po volbách na svých místech. Na snímku v ulici Jana Želivského na Praze 3 jeden stále zabírá více jak půlku chodníku.

ANO vyhrálo volby na magistrát s celkovým počtem 22,08 procenta hlasů. Druhá skončila TOP 09 a třetí Trojkoalice. Vítězná strana s TOP 09 odmítá v hlavním městě vyjednávat o koalici. Možnou spolupráci odmítl předseda Babiš i jednička kandidátky Adriana Krnáčová. Koalici s ANO označil za velmi nepravděpodobnou už dříve i Hudeček.

Krnáčová si v průběhu posledního předvolebního týdne veřejně postěžovala, že ji Hudeček požádal o schůzku. Vzhledem k nadcházejícím volbám to odmítla a znění Hudečkovy sms odcitovala médiím. Hudeček označil zveřejnění textu zprávy za nenormální, normální prý je, když spolu politici mluví.

Krnáčová a její vyjednávací tým nyní jednají o budoucí spolupráci na magistrátu s ČSSD a Trojkoalicí, která sdružuje Stranu zelených, KDU-ČSL a STAN. Jednání by hnutí rádo ukončilo do týdne.