Otázek kolem hospodaření objektu i jeho rekonstrukce je celá řada, podle zástupců koalice Vlasta je ovšem problém i s technickým stavem objektu, a to i přesto, že objekt prošel rozsáhlou rekonstrukcí.

„Nejzávažnější naše zjištění se týkalo zakázek na elektroinstalace," uvedla na čtvrtečním zastupitelstvu předsedkyně zastupitelského klubu Vlasta Renata Chmelová s odkazem na kontrolní návštěvu hotelu, která se konala v listopadu.

Zastupitel Vlasty Karel Duchek k tomu uvedl, že při kontrole narazili například na nekryté vodiče v dětských pokojích v přímém dosahu dětí. „Zdá se mi, že s bezpečností dětí opravdu hazardujeme," doplnil.

Zásadní závady odstraněny

Podle ředitele firmy Praha 10 - Majetková Bohdana Urbana byly závady odstraněny. „Podle revizních zpráv, které firma měla před mým nástupem, jsou zásadní závady odstraněny. V tuto chvíli nejsou na Horském hotelu žádné závady ohrožující bezpečnost dětí nebo provoz hotelu," sdělil.

I v takovém případě však podle opozice městská část selhala, protože hotel fungoval delší dobu s těmito závadami. Rekonstrukce elektroinstalace v objektu navíc podle ní stála čtyřnásobně více, než by byla normální tržní cena a bylo dodáno méně práce i materiálu, než dodavatel vyfakturoval.

„Kdyby se fakturovalo jenom to, co tam skutečně je, tak to je asi 140 tisíc, což je pouze 2,7 procenta fakturované části," zakončil zastupitel Vlasty Miloslav Müller.

Čtěte také: TOP 09: Zastupitelé Prahy 10 jezdili zdarma do obecního hotelu