„Před čtyřmi lety Praha 7 nastavila účinný systém prevence vzniku dluhu i následné práce s neplatiči, díky kterému se podařilo výrazně snížit zadlužení u občanů,“ uvedl mluvčí radnice Martin Vokuš.

Radnice vytvořila program, který má pomoci lidem dostat se z dluhové pasti a zároveň splácet své závazky. Součástí je například nový vzor uznání dluhu, který lidi motivuje dohodnout se na splátkách a vyhnout se zbytečnému penále. Radnice s dlužníky více komunikuje, uzavírá splátkové kalendáře a důsledně vymáhá dluhy od těch, kteří situaci odmítají řešit.

Hodinky, pro něž se vžil termín prezidentské, vystavuje při příležitosti 60 let jejich historie pražský butik v Pařížské ulici.
Praha 1 řeší pronájem butiku v Pařížské. ODS chce odvolat Čižinského

„Občanům, kteří se dostali do momentální tíživé situace, zprostředkujeme informace, jak požádat o státní příspěvek na bydlení a další formy pomoci,“ zmínil místostarosta Kamil Vavřinec Mareš (Praha 7 sobě).

Kromě dlužných částek se Praze 7 podařilo snížit také počet nových dlužníků v bytech a nebytových prostorech. „Díky obětavé práci řady zaměstnanců úřadu, od právníků po sociální pracovníky, ubývá dluhů i dlužníků, a snižuje se také počet a délka soudních sporů a exekucí,“ podotkl starosta sedmičky Jan Čižinský (Praha 7 sobě).

Stavba budovy nové radnice Prahy 7 na adrese  U Průhonu 38, 5. dubna 2019.
ODS kritizuje předraženou radnici. Žadný debakl, oponuje Čižinského hnutí