„Jednotky zasahovaly na celém území hlavního města, vydatně nám pomáhali i kolegové z jednotek sborů dobrovolných hasičů z celé Prahy. Většinou se jednalo o odstraňování nalomených větví nebo padlých stromů," uvedla mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Několikrát museli hasiči také pomáhat s uvolněnou střešní krytinou, a v Kubištově ulici zajistit uvolněné lešení. Na Václavském náměstí silný vítr zanesl slunečníky z restaurace do elektrického vedení, odkud je hasiči museli vyprostit.

Kromě zásahů zaznamenaných hasiči večerní bouřka například uvolnila balon na Malé Straně, který slouží jako vyhlídková atrakce. V danou chvíli v něm nikdo nebyl, na zem balon slétl až ve Kbelích.

Spadlé stromy rovněž zastavily na několik místech hromadnou dopravu. Třeba mezi zastávkami Malostranská a Královský letohrádek a také v úseku Dvorce – Sídliště Modřany nejezdily zhruba hodinu a půl tramvaje. Ani Letiště Václava Havla Praha se problémům nevyhnulo. Mezi 18:00 a 19:00 muselo odklonit čtyři lety na záložní letiště, poté už se létalo normálně.