„Vendulku k nám odložili majitelé ve špatném stavu, s těžkou cukrovkou, akromegálií, hnisavým výtokem a krví v moči. Strávila týden na hospitalizaci, podstoupila kastraci, která pomohla se stabilizací cukru v krvi. Dnes je třeba pouze dodržovat dietu, občas kontrolovat cukr v moči a v případě zvýšených hodnot podat injekčně inzulin,“ uvedla Hana Tesařová z libeňského útulku.

Anička je od narození téměř nevidomá. Pomozte ji najít domov
Nevidomá Anička ze Šumperka chce začít znovu. Pomozte jí v Praze najít domov

Fence hrubosrstého jezevčíka je již 10 let, ale i přesto je stále milá a mazlivá. „O mazlení si aktivně říká,“ dodala Hana Tesařová. Vendy nepotřebuje ani moc pohybu, tudíž se perfektně hodí i do města. Nové lidi i změny prostředí ji nedělají problém, a dokonce se snese i s ostatními psy.

„Hodí se pouze do bytu k lidem, kteří budou schopni dodržovat dietu a v případě potřeby fence podají inzulin. Pořízení psa je velkým krokem, který vám zasáhne do života v mnoha směrech, to je nutné si před pořízením psa dobře uvědomit. Pokud byste si Vendy rádi osvojili, volejte na telefonní číslo 724 526 537,“ uzavřela Hana Tesařová.

Kříženci Dastymu umřela panička, a proto hledá nový domov.
Dastymu umřela panička. Roztomilý chlupáč hledá nový domov