Jelenu Jankovičovou jste smetla zcela suverénně. Byla jste před zápasem nervózní?

Na začátku jsem trochu nervózní byla, ale šla jsem rychle do vedení a spadlo to ze mě. Myslím, že jsem odehrála jeden ze svých nejlepších zápasů.

Vaše soupeřka si pak stěžovala na zranění zad. Všimla jste si jejího handicapu?

Já jsem vůbec nevnímala, co se děje okolo (smích). Ale vážně – nezdálo se mi, že by byla zraněná. Já jsem prostě hrála dobře.

Loni v Moskvě jste ve finále oba své zápasy prohrála. Je teď vaše radost o to větší, že jste unesla tu odpovědnost a tlak?

Pocity mám úžasné. Vyhrát před domácím publikem je asi to nejkrásnější, co jsem v tenise zažila. Takovou atmosféru jsem viděla poprvé. Celý týden jsme si parádně užily.

Podaří se vám fedcupové výkony přetavit v úspěchy také na normálních turnajích?

O to se samozřejmě budu snažit. Je fajn vědět, že jsem schopná hrát na takovéhle úrovni. Musím si prostě tuto výkonnost udržet. Teď mě čeká volno, tak uvidíme v příští sezoně.

Martina Navrátilová po vašem vítězství nad Jankovičovou napsala, že se zrodila nová hvězda…

To mě těší (smích). Hodně mi pomohlo, že jsem si mohla zahrát exhibici s Marií Šarapovovou – zápas před diváky, přímo na místě. Také mi sednul povrch. Po psychické stránce jsem se připravovala tak, že jsem vzpomínala na Ostravu, kde se mi letos povedlo zahrát dobře proti Schiavoneové. Všechno nám tentokrát sedlo.