Ve dnech, kdy jsou na programu tři hokejové zápasy, bude zóna otevřená od 10 hodin dopoledne, pokud budou zápasy dva, otevře se v poledne. Zavírat bude každý hrací den o půlnoci. „Největší nápor fanoušků očekáváme mezi jednotlivými zápasy, kdy se tam musí ‚vypustit' celá hala," řekl Kalát. Kapacita ale bude podle něj dostatečná.

V libeňských a vysočanských ulicích bude platit zvláštní dopravní režim. Místní dostanou ke vjezdu povolenky. Posílená bude v době zápasů MHD, vstupenky na stadion ale jako jízdenka zdarma neplatí.

Pokud český tým postoupí do semifinále a finále, mohou se fanoušci těšit také na tradiční velkoplošnou projekci na Staroměstském náměstí. Původně podle mluvčí společnosti Taiko Hany Tietze pořadatelé stáli už o projekci případného čtvrtfinálového zápasu Čechů, magistrát ji prý však nepovolil.

Koncentrace fanoušků je náročná i pro záchranáře

Město to ale vidí jinak. „Pořadatelé požádali o souhlas města s hokejovými přenosy na Staroměstském náměstí pouze na dva zápasy a město jim v obou případech vyhovělo," uvedla na dotaz mluvčí magistrátu Petra Hrubá.

Místa s velkou koncentrací hokejových fanoušků jsou náročná i pro záchranáře. „Snažili jsme se takové akce minimalizovat, aby zřizovatel omezil sledování a fandění," řekl v pondělí novinářům ředitel pražské záchranky Zdeněk Schwarz. Každá taková akce znamená pro záchranku přesčasy a pro Prahu jako jejího zřizovatele náklady navíc, dodal.

Hokejové mistrovství v Praze a v Ostravě začíná v pátek 1. května. Prvním soupeřem Česka budou v pátek večer hráči Švédska, o den později Lotyšska a v pondělí se Češi utkají s Kanadou. Čtvrtfinále se bude hrát 14. května v Praze a Ostravě, o den později semifinále a v sobotu finále bude v Praze.