První vystoupení bude mít ve čtvrtek 6. září od 18 hodin na Novoměstské radnici při příležitosti slavnostního otevření výstavy fotografií. Na obecním úřadě na náměstí Míru zazpívá hned druhý den v pět hodin odpoledne a v sobotu vystoupí v jeskyni Grotta už v půl třetí. Pak bude koncertovat ještě v Plzni a Dlouhé Třebové, než se znovu vrátí na Prahu 2, aby 25. září v osm večer zazpíval v klubu Rybanaruby.

Dosavadní kariéra Jaroslava Hutky

Jaroslav Hutka působí jako písničkář už od roku 1966, o šest let později spoluzaložil písničkářské sdružení Šafrán. V roce 1977 mu bylo zakázáno veřejně vystupovat a podepsal Chartu 77. V říjnu následujícího roku se usadil v holandském Rotterdamu. V zahraničí pokračoval ve své umělecké činnosti, vydával „elpíčka", ale i soubor fejetonů a založil tam vydavatelství Fosil, ve které vydal řadu magnetofonových desek se svými písněmi.

26. listopadu 1989 se vrátil do Čech a ještě téhož dne vystoupil na Letenské pláni, kde se konala demonstrace. Od svého návratu nejenže vydal další LP desky a CD, jako například: Návrat a Novinové sloupy, ale vyšlo mu i pět knih. V roce 2007 složil kontroverzní písničku Udavač z Těšína, která byla reakcí na někdejší spolupráci s StB Jaromíra Nohavici. Velmi aktivně se účastnil nejen uměleckého, ale i politického života. Dvakrát kandidoval do Poslanecké sněmovny (2002, 2006) a v roce 2004 i do Evropského parlamentu.

V současné době zasedá v předsednictvu Společnosti pro trvale udržitelný rozvoj a je členem Čestné rady občanského sdružení Děti Země. Píše prózu i poezii, zpívá jak své vlastní písně, tak i ty od jiných autorů a lidové. Vystupuje s kytaristou Radimem Hladíkem.

Kdy a kde v září vystoupí

6. září v 18:00 při vernisáži fotografií Alana Pajera: Václav Havel - občan a prezident na Novoměstské radnici

7. září v 17:00 na obecním úřadě na náměstí Míru

8. září ve 14:30 v jeskyni Grotta v Grébovce

25. září ve 20:00 v klubu Rybanaruby

Kateřina Alexandra Vyternová